Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Συνάντηση ομάδας επιβατών με την Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών για τα θέματα του Προαστιακού Αθηνών

Την Τρίτη, 04/08/2015, έγινε  συνάντηση του Σωματείου Επιβατών Προαστιακού  με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κυρία Θεοπίστη Πέρκα, με τη μεσολάβηση της βουλευτού Κορινθίας κ. Μαρίας Θελερίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές
κ. Μ. Θελερίτη καιο κ. Γ. Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ.Γρ. Σταμούλης με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρωνκ.Ηλ. Μουσταΐρα, καθώς και αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι και ο ΣΕΕΠ/ΕΚ δια του προέδρου του κ. Ευ. Δρόλια.

Η συνάντηση είχε δύο βασικά θέματα :

1) Την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι.Η αντιπροσωπεία των πολιτών από το Λουτράκι παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε το έργο να χαρακτηρίζεται ώριμο και έτοιμο για να υλοποιηθεί.

2) Την καθημερινή λειτουργία και τα προβλήματα του προαστιακού. 

Α) Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠ/ΕΚ ενημέρωσε τη κ. Γενική Γραμματέαγια τη συνάντηση με φορείς του Υπουργείου Μεταφορών τοΔεκέμβριο 2014 σε συνέχεια της οποίας είχε εκδοθεί επιστολή από το γραφείο Υπουργού με οδηγίες προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την προτροπή η εταιρεία να απαντήσει στο Σύλλογό μας και να διοργανώσει μια συνάντηση για την επίλυση των προβλημάτων των επιβατών (τιμές-ασφάλεια-βραδυπορίες), τα οποία δυστυχώς η εταιρεία δεν έχει πράξει έως σήμερα. Στη συνέχεια ανέπτυξε τα αιτήματα του συλλόγου. Ζητήθηκε η μείωση της τιμή του κομίστρου (εισιτήριο και κάρτες) ανάλογα με τι ισχύει στις άλλες περιοχές που λειτουργεί ο Προαστιακός, να ισχύει η ελεύθερη μετακίνηση στα αστικά μέσα και για τις κάρτες (όπως ισχύει για το εισιτήριο) και να υπογραφεί νέα σύμβαση παροχής έκπτωσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και το ΣΕΕΠ/ΕΚ.Επίσης ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση της βλάβης που έγινε στις 03/08/2015 με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των επιβατών. Τέλος τονίσθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων του προαστιακού. Η κ.Θελερίτητόνισε την ανάγκη να τερματίσει το άγος της μετεπιβίβασης στο ΣΚΑ, επαναφέροντας τη σύνδεση Αθήνας- Α.Λιοσίαγια όλα τα δρομολόγια.

Β)Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούληςζήτησε εξομοίωση της τιμολογιακής πολιτικής του προαστιακού (κάρτες και εισιτήρια) για το δημοτικό διαμερίσμα της Κινέττας με αυτή των Μεγάρων όπου και ανήκει διοικητικά. Επίσης, ζήτησε ν’ επεκταθεί η αστική ζώνη στα όρια του Δήμου Μεγάρων, όπως ισχύει για το Κορωπί (ίδια χλμ απόσταση από Αθήνα). Στη συνέχεια ενημέρωσε τη κ. Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία από το Δήμο Μεγάρων δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας σύνδεσης από την πόλη των Μεγάρων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του προαστιακού.

Η κ. Γενική Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει μόνο τα εισιτήρια και όχι τις κάρτες, δεσμεύτηκε να μελετήσει και να απαντήσει στα αιτήματά μας σε εύλογο χρόνο.
Αγαπητοί συνεπιβάτες, ευτυχώς στη συνάντηση είχαμε την υποστήριξη των βουλευτών Κορινθίας καςΘελερίτη και κ. Ψυχογιού καθώς και του Δήμου Μεγαρέων μέσω του Δημάρχου κ. Γρ. Σταμούλη και του κ. Ηλ. Μουσταϊρα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια επίλυσης καθημερινών προβλημάτων των εργαζομένων επιβατών του προαστιακού. Ελπίζουμε και ο Δήμος Κορινθίων να μιμηθεί το παράδειγμα του Δήμου Μεγαρέων και να στηρίξει τις προσπάθειες των εργαζομένων πολιτών της Κορινθίας.



Με τιμή, 
τo Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου