Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τα πρώτα τηλεφωνήματα για αναστολή συνταξιοδοτήσεων σε μηχανοδηγούς


Και όχι μόνο....
Άρχισαν να φαίνονται οι επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού (στηρίχτηκε απο 222 βουλευτές των  ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ) στον κλάδο μας. Οι μεγάλες επιπτώσεις αφορούν την  ομάδα συναδέλφων που ηλικιακά δεν έχει βρεθεί στο 58ο έτος είναι ασφαλισμένοι πριν το 1983 και συμπλήρωναν 35 χρόνια υπηρεσίας μετά τις 14 Αυγούστου. Αυτό που ισχύει για την περίπτωση αυτή,
όπως μέχρι σήμερα έχει τουλάχιστο ερμηνευτεί απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και βάση με τον Νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου , είναι ότι οι ασφαλισμένοι πριν το 1983 που συνταξιοδοτούνταν με 35 χρόνια άνευ ορίου ηλικίας, πλέον θα συνταξιοδοτούνται με αρχικό όριο ηλικίας τα 58 χρόνια στα οποία θα προστίθενται 1 εξάμηνο για κάθε χρονιά ή εξάμηνο.

Δηλαδή αν κάποιος σήμερα είναι 56 χρονών και συμπληρώνει 35 χρόνια μέχρι το τέλος του 2015 θα συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 58.5 ετών. Επιβαρύνεται με άλλα 2.5 χρόνια.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Νόμος αλλάζει ΜΟΝΟ με Νόμο, ενώ οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι που αναμένουμε μέχρι τέλος του μηνός θα καθυστερήσουν λίγο γιατί χαμός πραγματικά γίνεται και με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
ΔΕΝ θίγονται όσοι είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης πριν τις 14 Αυγούστου ενώ οι μεγάλοι σε ηλικία συνάδελφοι (άνω των 58) θα αντιμετωπίσουν μικρότερες επιπτώσεις.
Εμείς θα το ξαναγράψουμε. 
Το νέο ασφαλιστικό, που εισάγει και τον όρο του προσδόκιμου ζωής είναι μοναδικό σε αγριότητα απέναντι σε εργαζόμενους που έχουν εργαστεί σκληρά για πολλά χρόνια.
Μετά τις  εκλογές το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των διατάξεων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Το στέκι έχει επιλέξει να μην αναδημοσιεύει άρθρα για το ασφαλιστικό παρά μόνο αν αυτά είναι απολύτως ξεκάθαρα γιατί πραγματικά καθημερινά υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα που  ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις διατάξεις του νέου Νόμου.
Θα ενημερώνουμε διαρκώς,έγκυρα και έγκαιρα ενώ αναμένουμε και τις ενέργειες της ΠΕΠΕ για την ενημέρωση των συναδέλφων μας.

3 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με το π.χ. ο 56άρης με 33 χρόνια φεύγει στα 59,5 ;;; μήπως θα θέλει 40 χρόνια χωρίς πλασματικά και χωρίς εκπτώσεις στα στρατιωτικά? ότι και να λένε το μνημόνιο είναι τριετές, δηλαδή μετά το 2018 θάχουμε νέο μνημόνιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρώνει σε 2 χρόνια τα 35 χρόνια, δλδ τον Αύγουστο του 2017.
      Άρα προστίθενται 3 εξάμηνα, και έτσι ναι, φεύγει στα 59.5.

      Διαγραφή
    2. Το προσδοκιμο ζωης των Μηχ/γων εχει κατεβη απο τα 62 στα 59, δηλαδη πεθαινωντας θα παιρνωμε την αξιοπρεπη συνταξη !!!

      Διαγραφή