Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Έντονη φημολογία για ενδιαφέρον των Ρουμάνων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τις τελευταίες μέρες έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί για την συμμετοχή ΜΟΝΟ της εταιρείας Ρουμανικών συμφερόντων(Grup Feroviar Roma) στις δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως συζητείται
 οι Γάλλοι τελικά δεν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον καθώς είχαν τεράστιες ζημιές το 2014, οι Ρώσικοι σιδηρόδρομοι έχουν τα γνωστά σε όλους προβλήματα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια άλλη προσφορά στο προσκήνιο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε καταφέρει να μάθουμε(ότι ακούγεται στους διαδρόμους) η Ρουμανική εταιρεία που φαινεται οτι θα ενδιαφερθεί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκπροσωπεί αμερικανικα συμφέροντα καθώς το τελευταίο διάστημα και μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την δικαιοσύνη ο ιδιοκτήτης της , υπήρξε αλλαγή στην μετοχική της σύνθεση και εξαγορά μεγάλου μέρους της απο Αμερικανικα κεφαλαια.....

Εμεις περιμνέουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ενώ οι  οι σιδηροδρομικοί θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να μπει μπροστά και πάλι το αίτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ θα κορυφωθεί η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Εμείς δεν πιστεύουμε κανέναν που λέει ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις 2 εταιρείες.

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου