Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ιδιωτικοποιήθηκε η CP Carga στην Πορτογαλία - Ακυρώθηκε (λόγω πιθανού σκανδάλου) η πώληση της μονάδας συντήρησης EMEF

Το στέκι της έλξης παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ενημερώνει έγκυρα τους σιδηροδρομικούς.
Το πορτογαλικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CP Carga και την πώλησή της έναντι 53εκ.ευρώ στην MSC Rail όπως ανακοίνωσε ο
Πορτογάλος Πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho στις 23 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ακύρωση της πώλησης της (EMEF) μονάδας συντήρησης.

Η MSC θα πληρώσει 53  εκ. ευρώ, τα 2 εκ. θα δοθούν ως αντίτιμο για το σύνολο των μετοχών της ενώ τα υπόλοιπα 51εκ.ευρώ αφορούν την διευθέτηση δανείων και για ανακεφαλαιοποίηση της CP Carga
Η μητρική CP θα μεταβιβάσει μηχανές  αξίας 110 εκκατομυρίων Ευρώ στην νέα ιδιοκτήτρια της CP Carga ως μέρος της μεταβίβασης για την βελτίωση της οικονομικής θέσης της.
Η MCS τονίζει ότι σκοπεύει να καταστήσει την CP Carga ηγέτιδα εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ιβηρική Χερσόνησο.

 Επιπλέον, η MSC Rail αναλαμβάνει την δέσμευση ενοικίασης ατμομηχανών και βαγονιών από την CP, δαπάνη ύψους 16εκ.ευρώ, καθώς και της μη μονομερούς αναπροσαρμογής της τιμολογιακής της πολιτικής.
Την ίδια ώρα ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός ακύρωσε την πώληση της μονάδας συντήρησης έπειτα απο καταγγελία της Bombardier για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις,διατάσοντας την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.
Ενδιαφερόμενες για την μονάδα συντήρησης ήταν οι Alstom και Bavaria ...(...).

Επιμέλεια - Το στέκι της έλξης , Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου