Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσιο: Αλλάζουν όλα από 15 Οκτωβρίου – Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα

- Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο μέσα στο 2016 και μειώσεις μισθών από 10%
- Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και νέο κύμα κινητικότητας

- Το πρώτο νομοσχέδιο έρχεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με αλλαγές σε μισθούς και διοικητική διάρθρωση
Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο δημόσιο με μια σειρά νομοσχεδίων που θα αλλάξουν το χάρτη μέχρι τα μέσα του 2016. Οι αλλαγές έρχονται με τη μορφή κατεπείγοντος καθώς υπάρχει συμφωνία στο νέο μνημόνιο τόσο για διαρθρωτικές αλλαγές όσο όμως και για μειώσεις του μισθολογικού κόστους. Έτσι αναμένεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να έχει αναρτηθεί στη διαύγεια το πρώτο νομοσχέδιο με αλλαγές σε μισθούς και διοικητική διάρθρωση.
Οι αλλαγές που αφορούν στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων έχουν να κάνουν με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισ7θό για τα ειδικά μισθολόγια και τη διατήρηση μόνο τεσσάρων επιδομάτων τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κίνητρο επίτευξης στόχων και οικογενειακή παροχή είναι τα μόνα επιδόματα που θα μείνουν. Παράλληλα έρχεται γενική μείωση αποδοχών της τάξης του 10%, αλλά και συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10, αλλά και μείωση της προσωπικής διαφοράς την οποία λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι. Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ό,τι αφορά στους μισθούς.
Παράλληλα έρχεται ένα δεύτερο κύμα κινητικότητας το οποίο θα είναι εθελοντικό (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για την κάλυψη κενών θέσεων, ενώ παράλληλα θα τρέξει η δημιουργία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων με καταγραφή θέσεων, καθηκόντων και προσόντων, βασικό εργαλείο για την κινητικότητα. Αμέσως μετά αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και τους πολίτες. Τέλος αναμένεται η αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου