Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεδρίαση - παρωδία του ΔΣ της ΠΟΣ

Την ώρα που χιλιάδες σιδηροδρομικοί περιμένουν επίσημη ενημέρωση και προγραμματισμό ΔΡΑΣΗΣ απο την ΠΟΣ για τα φλέγοντα θέματα (ασφαλιστικό - ιδιωτικοποιήσεις - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) στην χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας , οι παρατάξεις 
προτίμησαν να κάνουν ψυχοθεραπεία ή καλύτερα να βγάλουν τα εσώψυχα τους.

Και αναφερόμαστε κυρίως στην ΠΑΣΚ που φέρει την ευθύνη για την απαξίωση της ΠΟΣ σαν πρώτη δύναμη.
Δεν είναι δυνατό σε τόσο κρίσιμες στιγμές, το μοναδικό που να απασχολεί τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, να  είναι η επίθεση στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Δεν είναι δυνατό συνδικαλιστικά στελέχη απο την Βόρεια Ελλάδα που έχουν την καίρια ευθύνη (οι συνάδελφοι με την ψήφο τους  τους την δώσανε) για την διοργάνωση της πορείας στην ΔΕΘ ,αντί να ασχολούνται με την καλύτερη προετοιμασία και να καταθέτουν προτάσεις για την όσο δυνατό ευρεία κινητοποίηση να ασχολούνται με προσωπικές αντιπαραθέσεις κατηγορώντας απόντες συνδικαλιστές, που μάλιστα δεν είναι καν εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία !
Εμείς θα πούμε ότι είναι θλιβερή η χτεσινή εικόνα.
Και προκαλούμε την ΠΟΣ να δώσει τα πρακτικά στην δημοσιότητα για να διαπιστώσουν οι σιδηροδρομικοί τα όσα λέμε για τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους.

Παρότι τέθηκαν προτάσεις στο τραπέζι , τίποτα δεν αποφασίστηκε.

Εμείς απλά προειδοποιούμε. 
ΑΝ κάποιοι νομίζουν ότι οι μηχανοδηγοί θα ανεχτούν τα παιχνιδάκια και τις παλινωδίες των κορυφαίων παρατάξεων στην ΠΟΣ, είναι γελασμένοι.
Τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο ΔΣ του Σωματείου μας ισχύουν μέχρι τελευταίας λέξης.

Αντί λοιπόν εκεί στην ΠΟΣ να ασχολούνται με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών,ας ξεκινήσουν τις δράσεις.

Άλλωστε οι συνάδελφοι και βλέπουν και κρίση έχουν και ξέρουν πολύ καλά την διαδρομή και τις απόψεις όλων των παρατάξεων. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου