Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση από ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας

Στο προτελευταίο δ.σ. που έγινε στις αρχές Ιουνίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα η αποστολή εξωδίκου προς την διευθύντρια εμπορευμάτων κυρία Περιστερά, σχετικά με ζητήματα που είχαν προκύψει από την μη τήρηση από μέρους της της  εργατικής νομοθεσίας.

Ακολούθησε συνάντηση μαζί της, για την οποία μάλιστα το Σωματείο εξέδωσε και ανακοίνωση, όπου και δόθηκαν διαβεβαιώσεις από μέρους της διευθύντριας ότι θα ελάμβανε άμεσα μέριμνα για όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει.
Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις της, τίποτα δεν διορθώθηκε. Οι συνάδελφοι στον κλάδο των εμπορευμάτων εξακολουθούν να υποχρεώνονται να εργαστούν τις ημέρες των αναπαύσεων τους χωρίς να αποζημιώνονται, άλλοι συνάδελφοι εξακολουθούν να απασχολούνται εκτός έδρας χωρίς επίσης να αποζημιώνονται και γενικώς υπάρχει σαφής καταστρατήγηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας…
Καλούμε λοιπόν την κυρία Περιστερά να συμμορφωθεί άμεσα με την κείμενη εργατική νομοθεσία και να σταματήσει να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων της διεύθυνσης της! Την προειδοποιούμε δε ότι αν δεν λειτουργήσει με βάση τις εργατικές διατάξεις, θα αναγκαστούμε να κινηθούμε νομικά προκειμένου να προστατέψουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει η κοινή λογική και δεν θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Π. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                    Κ. ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου