Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠΕΠΕ με τον εργατολόγο κ. Μπούρλο

Τεράστιες αδικίες στο ασφαλιστικό....
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σωματείου μας με τον εργατολόγο κ. Δημήτρη Μπούρλο , μέλος της επιτροπής 12 σοφών για το ασφαλιστικό.

Σε αυτήν ο κ. Μπούρλος 


αναφέρθηκε στις μεγάλες αδικίες που δημιουργεί το νέο ασφαλιστικό.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι πλέον θιγμένοι είναι οι προ του 1983 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτούνταν με 35 χρόνια υπηρεσίας (άνευ ορίου ηλικίας) και που ξεκίνησαν να εργάζονται σε μικρή ηλικία και πλέον φορτώνονται με πολλά επιπλέον χρόνια δουλειάς.
Αυτό που ανέφερε ο γνωστός εργατολόγος είναι πως δική του εκτίμηση είναι  ότι  για αυτές τις περιπτώσεις η ηλικία συνταξιοδότησης προσδιορίζεται απο το έτος που κάποιος γίνεται 58 χρονών και ΟΧΙ απο το πότε συμπληρώνει την 35ετία (όπως νομίζαμε αρκετοί). Με λίγα λόγια στους πίνακες διαβάζουμε πότε κάποιος γίνεται 58 ετών και απο εκεί βλέπουμε σε ποια ηλικία θα συνταξιοδοτηθεί.

Για να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις και να συζητηθούν αιτήματα θα πρέπει να υπάρχει κανονική Κυβέρνηση είπε, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι  τελικά θα  ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικό στις 19 Αυγούστου (και όχι στις 14).Όσοι συμπληρώνουν 35ετία πριν τις 14 Αυγούστου (ή 19 αν εφαρμοστεί απο αυτήν την μέρα) δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους.
Επίσης δεν θίγονται οι συνάδελφοι που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ του ΙΚΑ και θα έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 62 χρόνια.

Το Σωματείο μας θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον γνωστό εργατολόγο το προσεχές διάστημα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Γενιδούνιας, Τουρλής,Συρόπουλος, Καπιτάνος, Αλεξίου, Μπάρρος και ο συνάδελφος Θανάσης Μπουρνάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου