Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο κρούσμα βίας εναντίον Συναδέλφου σε IC

Απο το blog εκ-κίνηση 
Και νέο κρούσμα βιαιοπραγίας εναντίον συναδέλφου χθες σε IC στον Σταθμό του ΣΚΑ. Επιβάτης που είχε επιβιβασθεί από την Αθήνα, χωρίς εισιτήριο, αφού πρώτα είχε λεκτική διαμάχη με την Συνάδελφο μέχρι το ΣΚΑ, φτάνοντας εκεί,  εκείνη του ζήτησε να εκδώσει εισιτήριο από το εκδοτήριο του Σταθμού. Την στιγμή που
βρισκόντουσαν στην αποβάθρα και η συνάδελφος του ζητούσε να πάει να βγάλει εισιτήριο εκείνος της επιτέθηκε γρονθοκοπώντας την πολλές φορές στο πρόσωπο και το σώμα.
Παρ'ότι στον Σταθμό υπήρχε φύλακας, αυτός δεν έκανε τίποτα σε όλη την διάρκεια του επεισοδίου. Ούτε το αυτονόητο, να καλέσει τις αρχές. 
Στο περιστατικό όπως μας είπε η ίδια ήταν και μέλος του Σωματείου που δεν έκανε τίποτα για να την προστατεύσει. 
Καταντάει κουραστικό για όλους τους συναδέλφους να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Τα κρούσματα βίας μέσα στα τρένα είναι συνεχή και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρετε. 
Μετά τα απαράδεκτα έκτροπα στον Προαστιακό της Αθήνας, την επόμενη είχαμε αυτό το περιστατικό, αύριο θα τύχει κάτι καινούριο.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη απάθεια. 
Όπως και οι συνάδελφοι να μην φοβούνται να καλούν τις αρχές. Είχαμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο πως κάθε παράνομη πράξη που συμβαίνει στο τρένο διώκεται από τις αρχές αυτεπάγγελτα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να μηνύσουν κανέναν δίνοντας τα στοιχεία τους.
 Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί και να δουμε πως μπορούμε να προφυλαχθούμε, και ταυτόχρονα να μιλήσουμε και με την νομική υπηρεσία της Εταιρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου