Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Σοβαρό λάθος της ΠΟΣ στο υπόμνημα για το συνταξιοδοτικό

Το στέκι της έλξης μέχρι να διορθωθεί και να επανακοινοποιηθεί το υπόμνημα της Ομοσπονδίας για το ασφαλιστικό ΔΕΝ πρόκειται να το δημοσιεύσει.
ΔΕΝ είναι δυνατόν σε υπόμνημα που αποστέλει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των σιδηροδρομικών να αναφέρεται ότι
δεν έχει καταστεί δυνατή η ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά) των σιδηροδρομικών,όταν ο κλάδος έλξης έχει ενταχθεί σε αυτά απο το 2010.

Πρόκειται για λάθος, επιεικώς.

 Και εμείς ως τέτοιο το εκλαμβάνουμε αναμένοντας την ορθή επανακοινοποίηση.
Η Ομοσπονδία αντί να κάνει τέτοια λάθη, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την παρουσία των μηχανοδηγών στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά για να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όλο σκεπτικό,τονίζοντας ότι εκκρεμούν και αιτήσεις άλλων κλάδων που θα πρέπει να ενταχθούν (και άρα να έχουν ανάλογη αντιμετώπιση).

Το θέμα συζητήθηκε και στο ΔΣ της ΠΕΠΕ ,όπου ζητήθηκε απο την ΠΟΣ η άμεση τροποποίηση του υπομνήματος.

Επίσης είναι παντελώς λανθασμένη και δείγμα υποχωριτικότητας η διατύπωση προς το Υπουργείο ότι : 
" Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να διεκδικήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε  πλήρως το γεγονός αυστηροποίησης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για την συντριπτική  πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα." 

Σημειώνουμε ότι ζητήθηκε απο την ΠΟΣ να μην δημοσιοποιήσει το κείμενο μέχρι αυτό να διορθωθεί, πράγμα που δεν έγινε,για αυτό και εμείς αναδεικνύουμε το θέμα..

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου