Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση απο Γιάννη Γρίβα (γ.γ. ΠΕΣΟΣΕ)

Συνάδελφοι                                                                                                                                         Είναι γεγονός πως ο καπιταλισμός βρίσκεται σε συνεχή κρίση. Μια κρίση που οξύνεται και στο επόμενο  διάστημα θα οξυνθεί ακόμη περαιτέρω, αφού η πολιτική ΕΛΙΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έστω και παροδικά τα προβλήματα. Η  υποτιθέμενη <<ΑΡΙΣΤΕΡΑ>>  που κυβερνά  θέλει να αναδομήσει το αστικό μπλοκ εξουσίας . Νομίζει πως θα το αναδομήσει στη βάση
0πως θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί μεν το ιδιοτελές συμφέρον της ΕΛΙΤ αλλά θα φαντάζει ως δημόσιο συμφέρον. Αυτό έγινε πλέον φανερό από τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ο οποίος τώρα υπερασπίζεται με πάθος το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ενώ μέχρι προ τίνος  δεν το πίστευε!......Επιπλέον δε είναι και υπέρμαχος των αξιολογήσεων από την κομισιόν( ΝΟΕΜΒΡΗΣ/ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ). Ωστόσο ως διαφαίνεται ότι για να απαλύνει τις αντιδράσεις μετά την ψήφιση του πρώτου πολυνομοσχεδίου , έπεται και το δεύτερο στις 12/10/2015, καταφεύγει σε δύο λογικές για να πείσει. Η ΠΡΩΤΗ,  ότι είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι επενδύσεις . Δηλαδή τι μας λέει; Μας λέει να επιταχύνουμε την συσσώρευση κεφαλαίου, εφαρμόζοντας πολιτικές λιτότητας, ώστε με περισσότερο κεφάλαιο να εργάζονται περισσότεροι. Ω του θαύματος!.........Αυτό θα γίνει στη χώρα μας ενώ παγκόσμια οι επενδύσεις είναι στάσιμες η ανύπαρκτες και επιπλέον με το σχέδιο του προϋπολογισμού  μειώνονται τραγικά. Η ΔΕΥΤΕΡΗ, είναι ότι θα βρεθούν ισοδύναμα και με ένα παράλληλο πρόγραμμα , αυτά αποτελούν το ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Στις λογικές αυτές βασίζονται:               

  •  ΠΡΩΤΟΝ, Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ(Συντάξεις, Όρια Ηλικίας, Επικουρικές, Εφάπαξ, ΕΚΑΣ).     
  • ΔΕΥΤΕΡΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ( απολύσεις, ΣΣΕ, επιτάχυνση ελαστικών μορφών εργασίας, ενίσχυση μαύρης εργασίας, συνδικαλιστικά δικαιώματα), 
  • ΤΡΙΤΟΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΔΕΗ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΟΣΕ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ),  
  • ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (ένφια, χαράτσια,  πλειστηριασμοί ,ΦΠΑ) ,και 
  • ΠΕΜΠΤΟΝ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ (αποδομούνται  περαιτέρω, ότι είχε απομείνει οδηγώντας τα σε αδιέξοδα)             
  • Θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα , σε συνέχεια των προηγούμενων , στην ολοκλήρωση του ΑΡΜΑΓΓΕΔΩΝΑ. 
    Στην ολοκλήρωση αυτή συνηγορούν σαφώς και οι δύο συνομοσπονδίες(ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ) που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

    ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΡΙΣΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ, ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. 

    Με βάση αυτό είμαστε υποχρεωμένοι εξ αντικειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση στο Σ.Κ. Απαιτείται η αλλαγή πορείας και η ενίσχυση αφετέρου των αγωνιστικών , ταξικών χαρακτηριστικών του. Σε αντίθεση με όσους στηρίζουν ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, στη γραμμή ενσωμάτωσης στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και των υπηρετών του. 

     Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αντιταχθούμε στους μηχανισμούς διαφθοράς ,σήψης και παρακμής.
     ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ. 

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όχι μόνο τον περιορισμό της εκμετάλλευσης αλλά όλων όσων μας ανήκουν σύμφωνα με τις ανάγκες μας που είναι και απαίτηση των καιρών και τα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. 

    ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ σε κάθε μορφής και με οποιοδήποτε τρόπο ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

    Επιδίωξη μας πρέπει να είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, η ΕΛΚΤΙΚΟΤΗΤΑ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ. 

    Επιτέλους ήρθε η ώρα για ένα ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ώστε να σπάσουμε τις αλυσίδες μας!!!!!! 

     ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
     ΓΓ ΠΕΣΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου