Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Π. Γκαντιτζικίδης : Ποιος έχει τελικά θέμα με την ΠΟΣ ;

Γεμάτη νόημα η χτεσινή τοποθέτηση του Μακεδόνα μηχανοδηγού Πασχάλη Γκαντιτζικίδη στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.
Βλέποντας την αγωνιώδη προσπάθεια των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (ή Νέας Έλξης και Δημοκρατικής Συμπαράταξης) να ερμηνεύσουν όπως θέλουν την πρόταση των 30 μηχανοδηγών για τις Γενικές Συνελεύσεις αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ : 


Ποιος είναι τελικά αυτός  που έχει πρόβλημα με τις ενέργειες της ΠΟΣ και ποιος τελικά δεν εμπιστεύεται την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για το αν εξυπηρετεί ή όχι με σωστό τρόπο τα συμφέροντα των μηχανοδηγών.


Είναι οι 30 μηχανοδηγοί που βάζουν το θέμα της σχέσης ΠΟΣ- ΠΕΠΕ προς συζήτηση στις επερχόμενες Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ή μήπως τελικά έχουν ακριβώς ίδια άποψη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης και απλά δεν το παραδέχονται ;

Γιατί όπως είπε με νόημα ο έμπειρος συνάδελφος, δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται οι εκπρόσωποι των 2 παρατάξεων θετικά υπέρ της Ομοσπονδίας, υπερθεματίζοντας τις δράσεις τους,αλλά αμέσως μετά να προτείνουν συναντήσεις του Σωματείου με τους ίδιους ακριβώς φορείς που πριν λίγες μέρες συνάντησε η Ομοσπονδία (Γ.Γραμματέα Υπουργείου, Υπουργό, ΤΑΙΠΕΔ).
Αποφασίστε τελικά τι θέλετε  κατέληξε στο τέλος της τοποθετήσης του, λέγοντας πως το περιθώριο που δίνεται μέχρι τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις (16 Νοεμβρίου) είναι αρκετό για να αποδείξει η ΠΟΣ ότι μπορεί να διαπραγματευτεί και να εκπροσωπήσει τους μηχανοδηγούς όπως πρέπει,θυμίζοντας την διαχρονική του θέση για το θέμα.
Πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας είπε κλείνοντας, οι ημερομηνίες πιέζουν και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται και η ΣΣΕ που θα αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου πρέπει να υπογραφεί.

Αναμφίβολα μια τοποθέτηση που έβαλε τα πράγματα σε τάξη κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας,αφού η πλειοψηφία των  εκπροσώπων  των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ απο την μια μεριά δήλωναν ότι η ΠΟΣ εκπροσωπεί ...επάξια τους μηχανοδηγούς και απο την άλλη ζητούσαν συναντήσεις με τους φορείς που η ΠΟΣ συνάντησε την ....ακριβώς προηγούμενη μέρα.

Για τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση απο το στέκι της έλξης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου