Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή Α. Παρασκευοπουλου για τα προβλήματα του Μηχανοστασίου Πάτρας

Συνάδελφοι         

Επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα κυκλώματα που αναμένεται να εφαρμοστούν στον προαστιακό ΚΙΑΤΟΥ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ στην προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου για κατάργηση των 10ώρων,ως εκλεγμένος στο ΣτΑ του σωματείου ως εκπρόσωπος των  μηχ/γών της

Πάτρας οφείλω να τοποθετηθώ για να μη δημιουργούνται παρερμηνίες και παρεξηγήσεις. 
Στη συνέλευση των μηχ/γών της Πάτρας στις 8/10/15 το πρακτικό της απόφασης πού ελήφθη και εστάλη στο σωματείο δεν αναφέρει πουθενά ότι τα νέα κυκλώματα είναι χειρότερα από τα υπάρχοντα. Φυσικά ούτε και εγώ προσωπικά δεν έχω αναφέρει σε κανένα ότι κατ΄εμένα είναι χειρότερα όπως διαδίδουν κάποιοι πού τελευταία κόπτονται για το προσωπικό της Πάτρας.
Στην απόφαση της συνέλευσης αναφέρουμε ξανά αυτά που  για 3 χρόνια γράφουμε στις επιστολές πού έχουμε στείλει στην προηγούμενη διοίκηση του σωματείου και που βρίσκει σύμφωνο  το προσωπικό της Πάτρας.
Δηλαδή με λίγα λόγια εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι λύση για εμάς είναι η έναρξη και λήξη εργασίας στην έδρα μας με ξεχωριστές υπηρεσίες στο Κιάτο για το προσωπικό της Πάτρας και το φύλλο υπηρεσίας να βγαίνει στην έδρα μας.
Αποζημίωση της  διανυκτέρευσης στο Κιάτο.
Να μας δίνεται αποζημίωση για ΤΑΧΙ  από τον σταθμό του Κιάτου για το ξενοδοχείο και αντίστροφα γιατί είναι μακρινή η απόσταση  και δεν υπάρχει συγκοινωνία.
Για τα πιο πάνω όπως γνωρίζετε έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη έχει συζητηθεί η υπόθεση και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.
Όπως βλέπετε οι θέσεις μου καθώς και των συναδέλφων της Πάτρας ανεξαρτήτως  διοίκησης του σωματείου παραμένουν ίδιες, θέσεις για τις οποίες θεωρώ ότι η προηγούμενη διοίκηση του σωματείου δεν μας στήριξε όπως είχε υποχρέωση απέναντι στα μέλη του σωματείου της.
Ξεκινήσαμε μόνοι μας το δικαστικό αγώνα με δικά μας έξοδα και μας έδωσε ένα μέρος  των χρημάτων αργότερα μετά από αίτημα μας και φυσικά δεν ήρθε κανένας στο δικαστήριο (για αυτό δεν υπάρχουν τα σωματεία?)
Ο Σημερινός πρόεδρος του σωματείου ήταν ο μόνος που παρευρέθη ως μάρτυρας και μας στήριξε στο δικαστήριο και μαζί με την τωρινή διοίκηση του σωματείου προσπαθούν παρά τα εμπόδια που υπάρχουν.
Βέβαια τώρα αυτοί που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το προσωπικό της Πάτρας παρά κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μας κάνουν τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη (ξέρουν αυτοί) βγαίνουν και υποστηρίζουν τώρα με πάθος τα αιτήματά μας.

Αντώνης Παρασκευόπουλος
Μέλος του ΣτΑ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου