Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Βρε νάτη η ΠΑΣΚ- Σιδηροδρομικών! Έβγαλε ανακοίνωση για απεργία μετά απο 6 χρόνια!

Χυδαία επίθεση της ΠΑΣΚ- Σιδηροδρομικών στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών....
Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση αφού υιοθετεί τα δύο προηγούμενα μνημόνια, προχωράει στην υλοποίηση του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Η σκληρότητα των μέτρων για ολόκληρη την κοινωνία δεν έχει προηγούμενο. Μέτρα που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν θα τολμούσαν να υλοποιήσουν, έρχεται η σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με απίστευτη κυνικότητα και με το δήθεν «αριστερό περιτύλιγμα» να τα κάνει πραγματικότητα επιφέροντας την ολοκληρωτική εξαθλίωση στα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μια σειρά νόμων που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό , το συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο σύντομα θα πάνε προς ψήφιση στη Βουλή.

Όσον αφορά το θέμα της Σ.Σ.Ε. όπως δήλωσε και ο Υπουργός Εργασίας είναι σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μόνο η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ που ακολουθεί την τακτική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι η Κυβέρνηση στην τελευταία ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Σ.Σ.Ε έπρεπε να «κλείσει» από καιρό αλλά οι «παλιάνθρωποι» της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν αφήνουν να κλείσει! Το να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τις γελοιότητες των συναδέλφων του Δικτύου πιστεύουμε ότι θα υποτιμήσει πρωτίστως τη νοημοσύνη του. Απορούμε πραγματικά, πως οι συνάδελφοι ίσως παρασυρμένοι από το γενικότερο πολιτικό κλίμα έδωσαν την ψήφο τους σε ανθρώπους που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Αστειότητες από την αρχή ως το τέλος.
Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου βρίσκεται και ο σιδηρόδρομος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών στις 15 Ιανουαρίου 2016. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών αυτόματα θα σημάνει και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι την καραμέλα του διαχωρισμού. Η ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου θα χτυπήσει την πόρτα όλων των σιδηροδρομικών.
Εμείς θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση προβάλλοντας τη θέση μας που είναι θέση όλου του κινήματος για Ενιαίο – Δημόσιο Σιδηρόδρομο. 
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. προβάλλοντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του προσωπικού και μέσα από τη σύμβαση.
Αυτό κάναμε πάντα και σε πείσμα εχθρών και φίλων πάντα δικαιωνόμαστε από τους σιδηροδρομικούς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ας το καταλάβουν οι συνδικαλιστικοί σαλτιμπάγκοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ότι η παράταξή μας θα είναι εδώ και θα υπερασπίζεται τους σιδηροδρομικούς. Χωρίς κλαδικισμούς, χωρίς κωλοτούμπες. Τις κωλοτούμπες που έκαναν αυτοί για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά.
Συνάδελφοι,
Τα προεκλογικά ψέματα και οι αυταπάτες τελείωσαν. Μαζί και η υπομονή του κόσμου. Μόνο κάποιοι «τζιχανιστές» όπως του Δικτύου δεν αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει και συνεχίζουν να δηλώνουν πίστη στην Κυβέρνηση ως θλιβερά απομεινάρια. Και οι δήθεν λεονταρισμοί είναι για εσωτερική κατανάλωση. Τώρα που και ο πλέον δύσπιστος κατάλαβε τα κούφια λόγια των «αριστερών» της Κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος αντίστασης είναι το συνδικάτο. Με τα λάθη του, τις παραλείψεις του αλλά το μοναδικό «ανάχωμα» για τους εργαζόμενους. 
Η ΠΑΣΚ καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος στην απεργία της ΓΣΕΕ  την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση  στις 11π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6), ΣΤΙΣ 10.00’π.μ.

Μια απεργία δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Μπορεί όμως να στείλει ηχηρό μήνυμα σ’αυτούς που καταστρώνουν σχέδια για τον αφανισμό των εργαζομένων. Οι σιδηροδρομικοί πρέπει να είμαστε και θα είμαστε όλοι εκεί.
                                                 
                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-Σ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου