Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται στην Αθήνα σε 6 μήνες !

Επιτέλους θα δούμε Desiro στην Αθήνα!!!!
Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση και το στέκι της έλξης δημοσιεύει το δελτίο τύπου για την ενημέρωση των σιδηροδορομικών!
Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 10-11-2015, μεταξύ της διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε και
της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» η 1η συμπληρωματική σύμβαση , για τις εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου «Ανάταξη Συστήματος Ηλεκτροκίνησης και Τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα.» 
Η 1 η Σ.Σ. αφορά το δικαίωμα της προαίρεσης δαπάνης 1.072.836,55 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΓΕ/ΟΕ χωρίς Αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), έναντι του αρχικού προβλεπόμενου των 2.000.000 ευρώ όπως προβλεπόταν στην διακήρυξη του εν λόγω έργου (αρθρ. 25 Διάφορες ρυθμίσεις).
 Η δαπάνη των 1.072.836,55 ευρώ αφορά την μελέτη, κατασκευή, την εγκατάσταση και την εν λειτουργία παράδοση της Γραμμής Επαφής στο τμήμα Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) - Τρεις Γέφυρες (3Γ) (Χ.Θ. 13+180).
H εγκατάσταση θα είναι προσωρινή έως την ολοκλήρωση της μελέτης και της κατασκευής της υπόγειας διέλευσης. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής συμπληρωματικής σύμβασης. 
Για την εξασφάλιση των όρων χρηματοδότησης του Έργου καθώς και για την διασφάλιση των όρων αποπληρωμής του ευρύτερου έργου: «Ηλεκτροκίνηση Σιδ/κης Γραμμής Αθήνας (Αχαρνών) – Θεσ/κης (Β’ Φάση) και κλάδου Οινόης – Χαλκίδας», το οποίο εντάχθηκε αρχικά με την υπ’ αριθμ. απόφαση Ε(2004) 4595/19-11-2004 στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Συνοχής με ποσοστό χρηματοδότησης 50%, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η κυκλοφορία ηλεκτρικού συρμού από τον ΣΣ Αθηνών έως τον ΣΣ Οινόης.
 Η ΕΡΓΟΣΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να παραδώσει τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων Αθήνα-Θεσσαλονίκη όσο το δυνατόν συντομότερα προς το επιβατικό κοινό, μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο και αυξάνοντας την ποιότητα και την ασφάλεια του ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου