Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Σοβαρές δράσεις απο την ALE σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο


Μεταξύ  Δευτέρας και Τετάρτης 21 Οκτωβρίου , η  CESI φιλοξένησε  αντιπροσωπεία της ALE  στις Βρυξέλλες. Ο στόχος της επίσκεψης των εκπροσώπων μας ήταν να πραγματοποιηθεί  μια σειρά συνομιλιών σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην σιδηροδρομική πολιτική και τις αποφάσεις που λαμβάνονται  σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με  Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από
την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA), καθώς και της Κοινότητας Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER) και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Εμπορευματικών Σιδηροδρομικών (ERFA).

Η αντιπροσωπεία της ALE αποτελούντο απο τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Juan Jesús Garcia Fraile, τον Leszek Mietek (Αντιπρόεδρος), Vincenzo Multari (Ιταλός -αντιπροσώπευε τον Pietro Serbassi,  Αντιπρόεδρο), και τον Santiago Pino Jiménez (Επικεφαλής της γραμματείας της ALE).
Οι πρώτες  συναντήσεις  έγιναν με τον Ευρωβουλευτή Michael Cramer (πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), την Ευρωβουλευτή Marian J. Marinescu (ΕΛΚ ομάδα πολιτικής μεταφορών αναπληρωτής συντονιστής), και τον Ευρωβουλευτή Ισμαήλ Ερτούγκ (ομάδα μεταφοράς συντονιστής πολιτικής S & D).
Μια νέα συνάντηση ακολούθησε με  εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA).
Η επίσκεψη της ALE στην CESI ολοκληρώθηκε με συναντήσεις με την Τζούλια Αρνί (Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Σιδηροδρομικών Εμπορευματικών , ERFA) και με τους  Libor Lochman και Ester Caldana (εκτελεστικός διευθυντής και σύμβουλος αντίστοιχα στην Κοινότητα των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων και εταιρειών υποδομής, CER).
Η αντιπροσωπεία της ALE βρήκε την ευκαιρία κατά την διάρκεια  των συναντήσεων να συζητήσει για τις αυξανόμενες προκλήσεις που επέρχονται στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου και τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν 

  • Τις διαπραγματεύσεις στο πολιτικό σκέλος για το 4ο σιδηροδρομικό Πακέτο και ιδιαίτερα για τις αποφάσεις που αφορούν την σιδηροδρομική υποδομή και τις εγγυήσεις για την κοινωνική διάσταση του σιδηροδρόμου σε περίπτωση που οι υπηρεσίες που θεωρούνται Δημόσιας Υποχρέωσης (κάτιαανάλογο με τα ΥΓΟΣ)δοθούν σε ιδιώτες operator.
  • H εφαρμογή των τεχνικών όρων του 4ου σιδηροδρομικού πακέτου
  • Η εκπαίδευση των μηχανοδηγών και του προσωπικού αμαξοστοιχιών
  • Λήψη μέτρων ενάντια στο εργασιακό dumping. Ειδικότερα προσδιορισμός,έλεγχος,θέσπιση  ορίων σχετικά με τους χρόνους μηχανοδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης.
  • Κοινωνικός διάλογος με την συμμετοχή της ALE σε πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε.
  • Διεύρυνση της συμμετοχής της ALE στην ERA
  • Tεχνικές λειτουργίες σε θέματα ασφάλειας (ects)
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου