Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δίκτυο Σιδηροδρομικών: Ψήφισμα για την επίθεση στο Παρίσι

"Μπαίνουμε ΜΑΖΙ  με το λαό και εμείς εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ,των  τρομοκρατών και της βαρβαρότητας" 
Η   Πανελλαδική Συνέλευση  του Δικτύου Σιδηροδρομικών της 14Η  Νοέμβρη με ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης   καταδικάζει απερίφραστα  τις τρομοκρατικές -πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι  εκφράζοντας ταυτόχρονα  θερμά  συλλυπητήριά  στις οικογένειες των θυμάτων και  αλληλεγγύη   στους εργαζόμενους  και στο γαλλικό λαό. 

Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά με καθαρό στόχο. Στόχευε  την Ευρώπη του Διαφωτισμού  της Δημοκρατίας  της Ελευθερίας   & της Πολυπολιτισμικότητας.  Η  τρομοκρατική επίθεση της  13ης Νοέμβρη  μας  τρομάζει για το ποιες πολιτικές θα επικρατήσουν  τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια .Η επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ήδη έχουν γίνει βίωμα σε εκατομμύρια εργάτες\τριες σε όλο τον κόσμο και τους δίνεται η ευκαιρία για το τελειωτικό χτύπημα .Οι ενέργειες αυτές στο Παρίσι,στην Σύρια, στον Λίβανο στην Νορβηγία στο Αφγανιστάν είναι κομμάτια του ίδιου πάζλ .Είναι η ωμη έκφραση του καπιταλισμού και τα θύματα του είμαστε πάντα εμείς .Οι παλαιστίνιοι εργαζόμενοι ,οι μεξικάνοι φοιτητές ,οι εργαζόμενοι νότιο αφρικανοί στα κάτεργα του μουντιάλ . Από αύριο φοβόμαστε μήπως  οι φράχτες στην Ευρώπη αρχίζουν να  ξεπηδούν ο ένας μετά τον άλλο.
Η ιστορία μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους  τρομοκρατικές  ενέργειες σπέρνοντας τον θάνατο σε αθώους πολίτες  οδηγούν  ταυτόχρονα  στην επικράτηση της κυριαρχίας του εθνικισμού, του  μίσους ,της ξενοφοβίας με φόβο   τα νερά της Μεσογείου να γεμίζουν με αθώα θύματα. Αυτού του είδους οι τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά  και αξιοποιούνται από όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διαχωρισμούς των λαών  και  νέα μέτρα καταστολής σε βάρος τους. 
Μπαίνουμε μαζί  με το λαό και εμείς εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ,των  τρομοκρατών και της βαρβαρότητας .Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους εργαζόμενους όλων των χωρών που το βίαιο χέρι του καπιταλισμού θέλει να καταστείλει σπέρνοντας τον τρόμο .

Συνάδελφισσα  συνάδελφε 

 Μπορεί να μην ενδιαφέρεσαι εσύ για τον φασισμό αλλά ο φασισμός έχει αρχίσει να  ενδιαφέρεται για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου