Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η υπονόμευση έχει και όρια ανοχής - Τα ξεπεράσατε μόλις

Απίστευτη ενέργεια!
Λίγο πολύ στέλεχος του κλάδου  επανέφερε στο προσκήνιο την εγκύκλιο Ρετσινα για τις 6 ώρες μηχανοδηγησης σε συνάντηση που έγινε για ζητήματα καθημερινότητας. 
Η ΔΙΚΑΜ τις τελευταίες 10 μέρες εχει
συναντηθεί με όλους τους επικεφαλεις στα μηχανοστάσια για θέματα καθημερινότητας.
 Σε καμία-πάρα μόνο σε μια - περιπτωση τα στελέχη της έλξης, δεν επικοινώνησαν με την επίσημη ΠΕΠΕ, είτε για να ενημερώσουν για τον προγραμματισμό των συναντήσεων είτε για τα αποτελέσματα αυτών. Προτίμησαν αντίθετα να δώσουν λόγο μόνο στις παρατάξεις τους , αποδεικνύοντας ότι το 2013 η επιλογή τους έγινε βάση κομματικών κριτηρίων και μόνο. 
Αυτό που μας εξοργίζει δεν είναι αυτή τους η στάση (λίγο πολύ αναμενομενη), αλλά το ότι παίζουν και παιχνιδάκια στην πλάτη μας.
Δεν εξηγείται αλλιώς η ενέργεια μηχανοστασιάρχη να βάλει στο τραπέζι την  εγκύκλιο Ρετσινα για τις 6 ώρες μηχανοδηγησης, εκείνη που το 2011 πάγωσε κατόπιν ενεργειών της ΠΕΠΕ.
Δεν εξηγείται η αυθαίρετη ερμηνεία που έδωσε το ίδιο στέλεχος ότι δλδ μέσα στην Δ/Η οι ώρες μηχανοδηγησης υπολογίζονται μισές για τον κάθε μηχανοδηγό! 
Και δεν είναι δυνατόν το ίδιο στέλεχος να αφήνει να διαρρεύσει ότι στην συνάντηση υπήρξε υπονοούμενο για το θέμα της επάνδρωσης των Δ/Η, όταν δεν τέθηκε πότε το ζήτημα στο τραπέζι πάρα μονο για τον υπό σχεδίαση νέο κανονισμό κυκλοφορίας που θα εφαρμοστεί το 2017 (και ΑΝ έχουν ολοκληρωθεί τα εργα).
Εδώ και 5 μήνες είχαμε τις σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχτούν το ότι οι συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη. 
Πλέον έχουμε και αποδείξεις ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα για να απαξιωσουν το Σωματείο, επειδή δεν τους αρέσει η σημερινή κατάσταση. 
Τους προειδοποιουμε ότι από σήμερα πέρασαν τα όρια ανοχής μας και δεν θα σιωπήσουμε  άλλο σε αυτές τις συμπεριφορές.
Όσοι στηρίζουν αυτές τις καταστάσεις είναι απολύτως συνυπευθυνοι. Ιδιαίτερα αν πιστεύουν και αναπαράγουν τα όσα ισχυρίζονται αυτοί που επιθυμούν την προσωπική τους ρεβάνς σε βάρος των συμφερόντων των μηχανοδηγών. 

Το στέκι της έλξης -  Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου