Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απογοητευτική η συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Σγουρίδη

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Από τη συνάντηση 

δεν προέκυψε τίποτα θετικό καθώς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ο υφυπουργός είπε ότι
η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν.

 Για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου είπε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για το ενδεχόμενο να μη βρεθεί αγοραστής, ενώ ενημέρωσε την ΠΟΣ ότι στο υπουργικό συμβούλιο ετέθη  το θέμα της κινητικότητας και για τον σιδηρόδρομο. 
Επίσης ότι θα προχωρήσουν  τα νέα οργανογράμματα.
Για το απολυμένο προσωπικό των κλιναμαξών είπε ότι θα δοθούν μόρια όταν θα γίνουν προσλήψεις, ενώ για τη Σ.Σ.Ε  ότι θα πρέπει να περιμένουμε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να γίνουν οι όποιες τοποθετήσεις και αλλαγές των διοικήσεων εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του Υπουργού στους μηχανοδηγούς (και όχι μόνο) της Δράμας αλλά και στα όσα φαίνεται να έχουν μεταφέρει οι Διοικήσεις για την διαχείριση του προσωπικού.
Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει βάλει ξεκάθαρους στόχους αναφορικά με την αξιοποίηση του προσωπικού και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επαναλάβει πολιτικές που οδήγησαν στην σημερινή τραγική κατάσταση τον σιδηρόδρομο.
Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην συνάντηση του Σωματείου μας με τον κ. Σγουρίδη την Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  (με ενημέρωση και απο το blog της ΠΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου