Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις στις μεταφορές

Οι εργαζόμενοι στο χώρο των δημόσιων μεταφορών (αστικές συγκοινωνίες, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ΟΣΕ, λιμάνια) δηλώνουν και είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν με κάθε τρόπο την πλήρη αντίθεσή τουςστις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.
Ήδη, έχουμε σημαντική εμπειρία από τα
αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων, που προκαλούν- κατά κανόνα- δυσμενέστατα οικονομικά αποτελέσματα για το Δημόσιο, προς όφελος πάντα των «επενδυτών» (μερικά παραδείγματα είναι η Διώρυγα της Κορίνθου, που εγκαταλείφθηκε με πολλά προβλήματα από ξένους επενδυτές, τα κλειστά ναυπηγεία Σκαραμαγκά κτλ.).
Στον χώρο των μεταφορών, η πενταετής λειτουργία των προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά από την Cosco μας έχει δείξει τι να περιμένουμε εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική:
  • Πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
  • Ακριβές μεταφορικές υπηρεσίες (αυξήθηκαν κατά 30% τα λιμενικά τέλη στο εισαγωγικό & εξαγωγικό εμπόριο), και
  • Κινδύνους υποβάθμισης θεμάτων ασφαλείας.
Γι’ αυτό, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει τις συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας από την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ΟΛΠ & ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή εάν προχωρήσουν ανάλογα σχέδια και στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών.
Διεκδικούμε και απαιτούμε:
  • Να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στις μεταφορές.
  • Δημόσιες μεταφορές με φθηνά εισιτήρια και δωρεάν μετακινήσεις άνεργων και φοιτητών.
  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ το ξεπούλημα του ΟΛΠ & του ΟΛΘ και η εκποίηση της δημόσας περιουσίας.
  • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υπογραφή ΣΣΕ.
  • Λέμε ΟΧΙ σε «αναδιαρθρώσεις» δημόσιων οργανισμών μεταφορών και «συγχώνευση» διευθύνσεων, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο 3, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ομαδικές απολύσεις.
  • Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Το ΜΕΤΑ εργαζομένων στις Μεταφορές καλεί όλους και όλες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και του κοινωνικού αγαθού των δημόσιων μεταφορών. Καλεί, επίσης, τα συνδικάτα να οργανώσουν, τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις γειτονιές, σε συνεργασία με τα λαϊκά κινήματα, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εφαρμοστικών τους νόμων, που οδηγούν σε πλήρη υποτέλεια τη χώρα και τους εργαζομένους και το λαό σε ακραία φτωχοποίηση.
Για ένα κοινό μέτωπο, για την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους,
το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του κεφαλαίου
και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

ΜΕΤΑ Μεταφορών, 24-11-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου