Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει με τον νέο Πρόεδρο της ΓΑΙΑ-ΟΣΕ;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που αναφέρετε στον νέο Πρόεδρο της ΓΑΙΑ-ΟΣΕ.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο φύλλο του Σαββάτου 14/11/15 (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) ότι στα πλαίσια διορισμού καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΓΑΙΟΣΕ από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη , σαν Πρόεδρος της εταιρείας διορίστηκε ο
Κωνσταντίνος Σταματάκης Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός . 

Πόσο αδίστακτος αποδεικνύεται τώρα ακόμη πιο καθαρά με τον διορισμό του.
Όλοι οι σύντροφοι και όλη η συνδικαλιστική μας παράταξη μας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι έξαλλοι , με αυτόν τον διορισμό !!
Ποιος είναι ο κ. Σταματάκης ;;;
Ναυπηγός και προϊστάμενος εξοπλισμού της Διεύθυνσης Σκαφών Επιφανείας ,  άνευ αντικειμένου απασχόλησης τα τελευταία χρόνια , λόγω της συγχώνευσης της εν λόγο Διεύθυνσης με αυτή των Υποβρυχίων τον Μάιο του 2008 και της δραστηριότητάς του σαν Αντιπροέδρου του Σωματείου , εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ . Στο καινούργιο οργανόγραμμα που επέβαλε η εταιρεία στο Πολεμικό Ναυτικό με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων βρίσκεται στις παρακάτω Διευθυντικές θέσεις . FireFightingSecurity, Cleaners, Transportation, MedicalCenter, MSE. Ο κος Σταματάκης μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από άνθρωπος του σημερινού εργοδότη φάντασμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΣΑΦΑ) και τα παραπάνω ήταν η επιβράβευσή του για  την ταύτιση της θέσης του ως συνδικαλιστή, με τις θέσεις της εργοδοσίας.

Έτσι ενώ ο Αραβογερμανικός όμιλος λυμαίνεται το Ναυπηγείο , ο κος Σταματάκης διαχρονικά έχει διαλέξει να υπερασπίζεται την εταιρεία και να κάνει συνεννοήσεις ακόμα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Υπουργεία προωθώντας την πρότασή του για έναν ενιαίο φορέα προς όφελος των συμφερόντων των ιδιοκτητών (Σάφα-Ταβουλάρη). Επίσης στην πιο κρίσιμη στιγμή του Ναυπηγείου αρχικά με το κλείσιμο του Τροχαίου Υλικού αλλά και με την εκ περιτροπής εργασία , ο κος Σταματάκης ξεδιάντροπα εξέφραζε τις θέσεις της εργοδοσίας. 
Συγκεκριμένα ο κος ς Σταματάκης είναι ακόμα και σήμερα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κολλητός κάθε φορά με αυτόν που έχει την δύναμη και τον έλεγχό του ή με τον πιο γερό Δελφίνο . Έτσι εμφανίστηκε προεκλογικά τον Μάιο του 2012 με τον Βενιζέλο για την εξαγγελία λύσεων για τα Ναυπηγεία προσωπικής του εμπνεύσεως (επισυνάπτουμε σχετική φωτογραφία και βίντεο ) κάποια στιγμή κοντά στον Λοβέρδο, κάποια άλλη με την Φώφη κ.ο.κ.ανάλογα πως φυσάει ο άνεμος . Αντιπρόεδρος του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι τις τελευταίες εκλογές με την ΠΑΣΚΕ , ακόμα και σήμερα εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΜ. 
Ήταν μαζί με την ΔΑΚΕ από τους  κυριότερους υπερασπιστές της εφαρμογής του   μέτρου της εργοδοσίας για την μία ημέρα εκ περιτροπής εργασία. Σε κινητοποίηση του Σωματείου μας και «εισβολή» στο Υπουργείο Άμυνας, ήταν ο μόνος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ από το ΔΣ , που τελείως «τυχαία» δεν συνελήφθη και δεν παραπέμφθηκε ενώ υπήρξαν 300 συλλήψεις και 12 παραπομπές σε δίκη. 
Τον Απρίλιο του 2015 σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου την ώρα της ομιλίας του εκπροσώπου μας κατά του 3885 και της κατάστασης που βρισκόταν το Ναυπηγείο εξαιτίας του ανύπαρκτου ιδιοκτήτη , έστειλε άνθρωπο να προπηλακίσει τον ομιλητή μας , ενώ μεθόδευσε να κληθεί την επόμενη μέρα από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας για να ανακαλέσει την τοποθέτησή του εγγράφως με την απειλή απόλυσης.  
Μετά το δημοψήφισμα και τον εξαναγκασμό σε συμβιβασμό της κυβέρνησης με την Ε.Ε. γύριζε τα Ναυπηγεία , έσκιζε χαρτιά και έλεγε «το έσκισε ο Τσίπρας το μνημόνιο». Πολλές φορές αποκαλεί την σημερινή κυβέρνηση μαλάκες και ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα ο κόσμος του Ναυπηγείου από αυτήν.  
Εφευρέτης της εφαρμογής του μέτρου της εθελοντικής εργασίας στα Ναυπηγεία και της προσπάθειας να καταργηθεί το βαρύ ένσημο από την εταιρεία. Έχει φτάσει στο σημείο να απειλήσει εργαζομένους ακόμα και με απόλυση . Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε τόσο την επιχειρούμενη από αυτόν διάλυση των εργασιακών σχέσεων , όπως επιδιώκει η πλευρά του ιδιώτη , όσο και την κάλυψη που του παρέχει (όντας στέλεχός της) η πλειοψηφία του Σωματείου(ΠΑΣΚΕ).

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τον παραπάνω διορισμό , όπως αυτός τουλάχιστον εμφανίζεται στον τύπο , πιστεύουμε ότι παρόμοιες τοποθετήσεις αλλοτριώνουν επικίνδυνα  την φυσιογνωμία μας ,  ότι ο Υπουργός μας ο Κος Σπρίντζης δεν είναι γνώστης αυτών των πληροφοριών και ζητάμε την άμεση ανάκληση της τοποθέτησής του στην Προεδρία της ΓΑΙΟΣΕ . 


ΣΥΡΙΖΑ 
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Πάντα πίσω από κάθε εκφραστή των λαμόγιων, κάθε εχθρό εργαζομένων, κάθε κατακάθι του συνδικαλιστικού χώρου, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή