Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Με περιορισμένες αρμοδιότητες ο υφυπουργός Π. Σγουρίδης

Από κοινού με τον Χρ. Σπίρτζη στο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών - Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΑΙΑ-ΟΣΕ.
Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών περνάει στην αρμοδιότητα του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι αρμοδιότητές του κ. Σγουρίδη φαίνεται ότι θα είναι περιορισμένες, καθώς θα ασκούνται από κοινού με τον πολιτικό του προϊστάμενο, στον οποίο παραμένει όλο το χαρτοφυλάκιο των τηλεπικοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι προκάτοχοι του κ. Σγουρίδη, δηλαδή οι κκ. Σπύρος Βούγιας και Μιχάλης Παπαδόπουλος, είχαν στην αρμοδιότητά τους (τυπικά τουλάχιστον) και τα δύο χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, ανατίθεται στον κ. Σγουρίδη η άσκηση των αρμοδιοτήτων:
α. Της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών.
β. Της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας
γ. Του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
δ. Του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Επίσης, ανατίθεται στον υφυπουργό Υποδομών η εποπτεία των εταιρειών ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΟΑΣΘ και ΣΑΣΘ.

Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται ακόμη η νομοθετική πρωτοβουλία σε θέματα μεταφορών, οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η σύσταση και συγκρότηση Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας, η υποβολή ερωτημάτων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η εκπροσώπηση του υπουργείου σε διεθνείς οργανισμούς σε θέματα μεταφορών. Ωστόσο σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων θα «ασκούνται είτε από κοινού είτε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Εκτός αρμοδιοτήτων του κ. Σγουρίδη παραμένουν ο διορισμός διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και των ανεξάρτητων αρχών, ο διορισμός του προέδρου και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, καθώς και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων, καθώς και η επιλογή Προϊσταμένων, ενώ για την άρση αμφισβητήσεων σχετικών με την αρμοδιότητα οποιουδήποτε οργάνου αρμόδιος θα είναι ο κ. Σπίρτζης.

Παραμένει ο Θ. Σχίζας στη ΓΑΙΑΟΣΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη απόφαση του κ. Σπίρτζη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο κ. Θανάσης Σχίζας παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σημειωτέον ότι ο κ. Σχίζας είχε οριστεί επικεφαλής στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2013 από την κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η ΓΑΙΑΟΣΕ στη συνέχεια αποσχίστηκε από τον όμιλο του ΟΣΕ και έχει αναλάβει για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου τη διαχείριση του τροχαίου υλικού που περιήλθε στο κράτος σε αντάλλαγμα της ανάληψης των χρεών του ΟΣΕ. Επίσης, «τρέχει» αρκετά σημαντικά επενδυτικά σχέδια, με σημαντικότερο το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο ο διαγωνισμός του οποίου ξεκινά πολύ σύντομα.

Ο κ. Σπίρτζης στην απόφασή του όρισε πρόεδρο της εταιρείας τον ναυπηγό - μηχανολόγο μηχανικό, κ. Κωνσταντίνο Σταματάκη, ενώ ως μέλη του ΔΣ τοποθετούνται οι κκ. Ιωάννης Φλώρος (δικηγόρος), Μαρία Λεβαντή (αρχιτέκτων μηχανικός), Ιωακείμ Παπάκης (ιδιωτικός υπάλληλος), Γεώργιος Κακουλάκης (δικηγόρος) και Αθανάσιος Ακρίβος (συνταξιούχος ΟΣΕ).

Πηγή tovima.gr - Αχιλλέας Χεκίμογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου