Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Καλώς τα , τα παιδιά ! (από τον Γενιδούνια Κώστα)

Επιτέλους καταλάβαμε και εμείς σημερα ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να υπογραφεί ΣΣΕ!
Μας το αποκάλυψε  η ΔΑΚΕ Έλξης! Μόνο που ξέχασε να αναφέρει η ΔΑΚΕ, ότι  από τον Ιούνιο η + ΣυνΕξέλιξη έχει τονισει αυτο το γεγονός στο ΔΣ του Σωματείου, καταθέτοντας μάλιστα
κ πρόταση για κινητοποιήσεις που απέριψε τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η ΠΑΣΚ Έλξης!  



Και τότε την απέριψαν γιατι μας είπαν ότι η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη!  Μόνο που στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ο συνάδελφος Τουρλής μας αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο ψήφισαν αρνητικά γιατί θεωρούσαν (ΔΑΚΕ κ Πασκ) ότι η πρόταση μας γινόταν για ....να διώξουμε τις Διοικήσεις !
Έτσι αντιλαμβάνονται διαχρονικά οι "υπευθυνοι" συνδικαλιστες της έλξης τον ρόλο τους.
Σήμερα , 30 μέρες πριν την ιδιωτικοποίηση και αφού πάμε σε συνελεύσεις (έκτακτες που προκάλεσε η +Σύν Εξέλιξη και δεν ήθελαν ΔΑΚΕ κ Πασκ ) , η ΔΑΚΕ ανακάλυψε ότι. . υπάρχει πρόβλημα !  
Αλήθεια πρόταση εχουν για το θέμα ; Η θα κρυφτούν και πάλι πίσω από ατέρμονες συζητησεις;

Γία το Οργανόγραμμα 

Μέχρι χτες η ΔΑΚΕ Ελξης έλεγε ότι δεν δέχεται καμιά μείωση θέσεων, σήμερα μάθαμε ότι δεν δέχετε και την αύξηση τους γιατί ....κινδυνεύει το αυτοδιοίκητο !
Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την πρόταση για την νέα Υπηρεσία. Αλήθεια συνάδελφοι της ΔΑΚΕ καταργείτε  καμιά θέση ευθύνης σε περιφερειακό μηχανοστασιο με την τελευταία εισηγηση;
Μήπως αντίθετα ενισχύεται ο ρόλος μας; 
Γιατί φοβάστε την πραγματική  ενίσχυση του κλάδου ; Μήπως γιατί θα δοθεί τέλος στο αυτοδιοίκητο των συνδικαλιστων που δίνουν εντολές πίσω  από αχυρανθρωπους;
Αφήστε επιτέλους τα μικρα και κοιτάξτε τα μεγάλα.
Στην νέα υπηρεσία που συστήνεται εντός της ΔΙΚΑΜ δίνεται η αρμοδιότητα στην έλξη, για τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο Πανελλαδικό προγραματισμό Προσωπικού. 
Δηλαδή η έλξη για πρώτη φορά θα έχει πραγματικά το αυτοδιοίκητο
Δεν μιλάμε για προγραμματισμό εργασίας, αλλά για προγραματισμό προσωπικού. Επίσης δίνεται για πρώτη φορά ιστορικά στην έλξη η δυνατότητα για την μελέτη και σχεδιασμό νέων δρομολογιακών απαιτήσεων! 
Και σε αυτήν την νέα Υπηρεσία θα συμμετέχουν μηχανοδηγοί.  Τι σας ενόχλησε, ότι αποδείχτηκε ότι μπορούμε να προσθέτουμε και να πολλαπλάσιαζούμε υπέρ του κλάδου μας; 
Ενοχλήθηκε το συνδικαλιστικό κατεστημένο γιατί η προπαγάνδα του έπεσε για άλλη μια φορά στο κενο; Επειδή τελικά δεν είμαστε επικίνδυνοι όπως προσπαθούν να πείσουν αλλά κάνουμε ουσιαστικές βελτιώσεις και παρεμβασεις;

Για τις μελέτες που χρυσοπληρωθηκαν από τη  ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Καλό θα ήταν ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας να ανατρέξει στο αρχείο του. Ο ίδιος παρουσίασε την μελέτη σε συνεδρίαση του ΔΣ , λέγοντας ότι καταρχήν δεν είναι αρνητικός (ούτε θετικός ) σε αυτά που γράφονται σε αυτήν. Τώρα αν την έχασε μετά τις εκλογές του Μαίου επειδή εμείς την στείλαμε στο χρόνοντουλαπο της ιστορίας , απλά λυπούμαστε γιατι ξεχνά ευκόλα. . 
Χαίρομαι πάντως που με καθυστέρηση 15 μηνών τις κατήγγειλε η παράταξη του. Επί των ημερών του χρυσοπληρωθηκαν, μην ξεχνιόμαστε. 

Στελέχωση του τμήματος κυκλοφορίας στην Καρόλου 


Από την μια η ΔΑΚΕ μας καταγγέλει ότι στήνουμε , ροζ παράγκα , από την άλλη μας λέει ότι αφήνουμε κενές θέσεις ευθύνης! 

Συνάδελφοι όταν αποφάσισετε τι θέλετε ( κάντε και μια κουβέντα μεταξύ σας πρωτα) θα απαντήσω σοβαρά για το θέμα. ΟΙ συνάδελφοι στην Καρόλου ξέρουν τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα και γιατί υπήρξε κενό για 6 μέρες.  

Τα υπόλοιπα στις συνελεύσεις.


Γενιδούνιας Κώστας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου