Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη συμμετοχή - Ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις στα εμπορικά!

Μεγάλη η συμμετοχή των μηχανοδηγών στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις!
Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου μας, καθώς χτες στην Δράμα παρόντες ήταν όλοι οι μηχανοδηγοί, ενώ στην Θεσσαλονίκη με την στάση εργασίας το παρόν έδωσαν πάνω  από 40 συνάδελφοι!  Η απόφαση των
Συνελεύσεων είναι πλέον ομόφωνη και αφορά την προκήρυξη κινητοποιήσεων στα εμπορικά με εξωδικο της ΠΕΠΕ κ θεματα τις προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τήν ενεργοποιηση του απεργιακού ταμειού.
Οι κινητοποιήσεις αποφασίζονται από τις γενικές συνελεύσεις κ θα συνεχιστούν  μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα των μηχανοδηγών.
Η προσπάθεια διαστρεβλωσης της πρότασης που κατατέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει να κατεβαίνει σε ψηφοφορία είναι λανθασμένη.
Στην Αλεξανδρούπολη  η +ΣυνΕξέλιξη τόνισε ότι σκοπός της πρότασης δεν είναι η έξοδος από την ΠΟΣ (αφού για αυτό προβλεπεται συγκεκριμένη διαδικασια),αλλά η υπογραφή ΣΣΕ (όπως για παράδειγμα γίνεται με το Σωματείο της ΕΡΓΟΣΕ που ανήκει στην ΠΟΣ αλλά υπογραφεί ΣΣΕ).
Όπως έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι ΑΝ η ΠΟΣ δεν σοβαρευτεί κ δεν προχωρήσει σε υπογραφή ΣΣΕ , τότε η ΠΕΠΕ - αν κληθεί υπό την πίεση των κινητοποιήσεων που αποφασιζονται- θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό -και θα γίνει με την πίεση των κινητοποιήσεων των μηχανοδηγών - από την πολιτική ηγεσία,- που παίζει και αυτή το παιχνίδι της, εκμεταλευουμενη τη  χαλαρή στάση της Ομοσπονδίας.
Τα παιχνίδια τέλος. 
45 μέρες πριν κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για παιχνίδια. 
Η ΣΣΕ θα πρέπει να περιλαμβάνει τα γνωστά  αιτήματα των μηχανοδηγών.

Σε όσους χτες έσπευσαν σε συνελεύσεις της Ομοσπονδίας να κατηγορήσουν την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης εμείς έχουμε να πούμε το εξής,.
Οι μηχανοδηγοί ήταν,  είναι και θα είναι οι μπροστάρηδες.
Οι καιροί αλλάζουν και είναι καιρός να το αντιληφθούν.
Τα παιχνίδια τελειώνουν καθώς οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στέλνουν σαφές μήνυμα. 

Το στέκι της έλξης -  Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου