Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΡΓΟΣΕ, που φήμες τη θέλουν να συγχωνεύεται με το Αττικό Μετρό, «πάει» Τουρκία

Σε… αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς φούντωσαν, εκ νέου, τα σενάρια που τη θέλουν να συγχωνεύεται με το Αττικό Μετρό.
«Και οι δυο εταιρείες ξέρουν να κατασκευάζουν έργα σταθερής τροχιάς, οπότε το ενδεχόμενο συγχώνευσής

Ανακοίνωση απο Ενωμένη Κίνηση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΣΕ αλλάζουν τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας προσαρμόζοντάς τον στις απαιτήσεις των ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες θέλουν ανεξέλεγκτα να λειτουργούν χωρίς να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια κυκλοφορίας και τις ζωές των επιβατών και των εργαζομένων. 

Έγινα προϊστάμενος μετά απο (πλειοψηφική)συμφωνία παρατάξεων.....

Απίστευτη δημόσια τοποθέτηση απο μηχανοστασιάρχη-συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ! Μια δημόσια τοποθέτηση που καταδεικνύει το πως έχει στηθεί ο υπηρεσιακός μηχανισμός στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δικαιώνει όσους κάνουν λόγο για σκληρό κομματικό μηχανισμό που δημιουργεί συνεχώς ζητήματα και προωθεί την ανισοκατανομή και διάκριση μεταξύ του προσωπικού υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων. 
Μετά την δημόσια αυτή τοποθέτηση, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να

Η εγκύκλιος με τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης ελέω μνημονίου 3 - Σύνταξη και μετά... τα 67!!!


Διαβάστε όλη την εγκύκλιο στο στέκι της έλξης...
Εξεδόθη από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΥφυπουργόςΚοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο 3. Στην εγκύκλιο, αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται από 01-07-2015 και μετά, καθώς

Στην Τεχνική Ολυμπιακή του Κ. Στέγγου η εργολαβία «Ψαθόπυργος – Ρίο»

Στην Τεχνική Ολυμπιακή («Πόρτο Καρράς» του Κωνσταντίνου Στέγγου), που προσέφερε έκπτωση 36,8%, κατοχυρώθηκε η εργολαβία «Ψαθόπυργος – Ρίο», αρχικού κόστους 174 εκατ. ευρώ. 
Τελικά, το δ.σ. της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε την έκπτωση του πρώτου αναδόχου, της ιταλικής GD Infrastutture, που είχε προσφέρει

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσιο: Αλλάζουν όλα από 15 Οκτωβρίου – Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα

- Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο μέσα στο 2016 και μειώσεις μισθών από 10%
- Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και νέο κύμα κινητικότητας

«Εντός χρονοδιαγράμματος η σήραγγα Καλλιδρόμου», υποστήριξε η ΕΡΓΟΣΕ σε ευρωβουλευτές

Την Παρασκευή 25/9 εκπρόσωποι της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο διήμερης αποστολής ελέγχου σε επτά ελληνικά έργα χαρακτηρισμένα ως «έργα προτεραιότητας», πραγματοποίησαν επίσκεψη στο έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός, που υλοποιεί η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.

Αδυνατεί η κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εξυπηρετήσει τη ζήτηση της COSCO

Ρεπορτάζ στον ANT1 με διαροές και απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έλλειψη προσωπικού και δηλώσεις συνδικαλιστών μας (Θανάσης Λεβέντης - Π. Παρασκευόπουλος)..Εμείς λέμε ότι η κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύναψε και υλοποίησε την συμφωνία με την COSCO και θα πρέπει να συνεχίσει να την προχωρά. Ο δημόσιος και ενιαίος σιδηρόδρομος εγγυάται την οικονομική άνάκαμψη. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο του ANT1.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

TΡΑΙΝΟΣΕ: Χάκερ πίσω από το συμβάν με το πορνό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

Για επίθεση χάκερ κάνει λόγο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή καταγγελίες ότι στον σταθμό του Προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας» προβλήθηκε... πορνό. 

Όπως τονίζεται, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  ερευνά συμβάν το οποίο

Συμφωνία για παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως το τέλος του 2015

Θετική εξέλιξη για τα εργασιακά.....
Η ΓΣΕΕ, μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων), ανέλαβε πρωτοβουλία για την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με τη δαμόκλειο σπάθη των

Μήνυμα υπέρ του σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία έστειλαν συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί (βίντεο)

Συγκηνιτική προσπάθεια απο συνταξιούχους συναδέλφους μας...
Πρώην σιδηροδρομικοί της Μεσσηνίας που είτε έχουν πάρει σύνταξη, είτε έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες, ταξίδεψαν χθες στις 7.30 το βράδυ, με το τρένο από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη για το πανηγύρι.Οπως επεσήμαναν ο

Συνεδρίαση ΔΣ ΕΕΣΣΤΥ - Ημερήσια Διάταξη

Ο συνάδελφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ (εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ), μας ενημέρωσε ότι θα συνεδριάσει τη  Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 το ΔΣ της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ, με θέματα ημερήσιας διάταξης:   

Πένθος στην έλξη ....

Βαρύ το πένθος στον κλάδο της ελξης καθως σε διάστημα 2μηνων χάνουμε απο κοντά μας κ 2ο εν ενέργεια συνάδελφο.
Έφυγε χτες το βραδυ σε ηλικία 55 ετών χτυπημένος απο την επάρατη νόσο ο

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εντάσεις στην συνεδρίαση της ALE - Ενημέρωση για μισθολογικά - εργασιακά

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τις διασυνοριακές μεταφορές....
Μεγάλες εντάσεις είχαμε στην  - μαραθώνια,11 ώρες διήρκεσε- συνεδρίαση της ALE στην Μαδρίτη. Η ένταση προήλθε απο το μπλόκ των Βορείων χωρών (Γερμανία,Βέλγιο,Ολλανδία,Ελβετία) που θέλησαν - και πέτυχαν- να βάλουν στην ημερήσια διάταξη θέμα έλλειψης  "εμπιστοσύνης" προς το Προεδρείο που απαρτίζουν ο Ισπανός, ο Πολωνός και ο Ιταλός μηχανοδηγός.

 Στην συζήτηση που ακολούθησε δεν

Ημερήσια διάταξη Διοικητικού Συμβουλίου ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο συνάδελφος Ζαβογιάννης Βασίλης εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας έστειλε και δημοσιεύουμε την ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Aπάντηση του Προέδρου της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχόλιο δημοσιογράφου για περιστατικό στην Πλακεντίας....


Απίστευτο συμβάν στον σταθμό της Πλακεντίας όπου  οθόνες άρχισαν να παίζουν τσόντες! Μετά απο αυτό η γνωστή δημοσιογράφος κ. Νικολοπούλου έκανε σχόλιο στο blog της γράφοντας  "Κύριε Σπίρτζη μου, μην τους ταλαιπωρείτε πολύ γιατί οι άνθρωποι τα έπαιξαν και βάζουν πορνό για να ξελαμπικάρουν...Τι να πω;Τι συνέβη ρε παιδιά τόσο πολύ αδιαφορείτε; " 

Άμεση η απάντηση του Προέδρου της ΠΕΠ που με δήλωση του αναφέρει :  
Κυρία Νικολοπούλου,

Οι Ιταλοί της GD Infrastutture κάνουν άνω-κάτω το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ

«Ελληνο – ιταλικός πόλεμος» στα σιδηροδρομικά έργα. Άνω – κάτω έχει γίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, σχετικά με την κατάληξη της εργολαβίας «Ψαθόπυργος – Ρίο», αρχικού προϋπολογισμού 174 εκατ.
Στον εν λόγω διαγωνισμό,

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα τεχνική αντικατάστασης αξόνων απο την ΕΕΣΣΤΥ. Πολλαπλά οφέλη!

Μια νέα τεχνική στην αντικατάσταση τροχοφόρων αξόνων εφαρμόστηκε σήμερα στο ΜΑΙ από τους έμπειρους τεχνικούς μας, η οποία αφορά σε έναν νέο τρόπο αντικατάστασης τροχών σε επιβατάμαξα με λιγότερες από 4ώρες ακινητοποίηση από την εκμετάλλευση. 
Η τεχνογνωσία μεταφέρθηκε  από τους OBB και τα έμπειρα στελέχη της ΕΕΣΣΤΥ και η μέθοδος είναι παρόμοια με αυτή που στις 26 του περασμένου Δεκέμβρη είχε μεταφραστεί και δημοσιευτεί από το Στέκι της Έλξης. Χρειάστηκαν μερικοί μήνες για

Ευρωβουλευτές ελέγχουν «προβληματικά» έργα: Τιθορέα – Δομοκός, Ε-65 και Μετρό Θεσσαλονίκης

Διήμερη αποστολή στην Ελλάδα πραγματοποιούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να ελέγξουν επτά χρηματοδοτούμενα έργα.
Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί έργα στη Θεσσαλονίκη, την Λαμία και την Αθήνα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν, από την Ομάδα Δράσης για

Πεζοπορία στο φαράγγι του Ασωπού αύριο

Για άλλη μια φορά αύριο δεκάδες πολίτες θα βρεθούν μεταξύ των ωρών 11.30-15.00 στην περιοχή του Aσωπού για την διοργάνωση πεζοπορίας στο σιδηροδρομικό φαράγγι.
Στο μήνυμα που λάβαμε χτες απο αναγνώστη γίνεται λόγος για περισσότερες απο 100 συμμετοχές.
Συνήθως οι πολίτες περπατούν μέσα στις γραμμές αυξάνοντας τον κίνδυνο απο διερχόμενα τρένα. Οι μηχανοδηγοί ας γνωρίζουν το θέμα, ενώ θα υπάρξει  τις επόμενες ώρες επικοινωνία της ΠΕΠΕ με

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας Κρασιού στο Κατάκολο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλοντας να αναδείξει το ρόλο του τραίνου ως αναπόσπαστο κομμάτι τοπικών και περιφερειακών δράσεων και να εστιάσει στην προβολή προϊόντων της ελληνικής γης διοργανώνει σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Ολυμπίας και  με τους τοπικούς φορείς του Νομού Ηλείας εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού.
Σε καθορισμένες ημερομηνίες με αρχή την 28.09.2015 και

Προτάσεις της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ για το καθεστώς συνταξιοδότησης ασφαλισμένων πριν το 1983

Το στέκι της έλξης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό και τις κινήσεις άλλων επαγγελματικών χώρων.Δημοσιεύουμε τις προτάσεις της ΓΕΝΟΠ που ενδιαφέρουν μεγάλο μέρος των μηχανοδηγών καθώς τα παραδείγματα με όσους εισήλθαν σε μικρή ηλικία στην εργασία αφορούν  πολλούς συναδέλφους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται κ η πρόταση της ΠΕΠΕΗ ΓΕΝΟΠ ζητεί σύνταξη σε ηλικία

Υπογραφές για το τρένο στην Μεσσήνη

Σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών.
Το τραίνο σφύριξε και πάλι με αφορμή το πανηγύρι της Μεσσήνης, μόνο που αυτή τη φορά φαίνεται η πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και όχι μόνο όσων επιθυμούν να κάνουν τη βόλτα ή τα ψώνια τους.

Ενημέρωση απο το τελευταίο ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου 2015 το τακτικό Δ.Σ.
 του σωματείου μας, όπου και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Έκπτωση 50% στα τρένα ζητά το ΕΚΛ (Προαστιακός Λάρισας)

Στα πρότυπα των εκπτώσεων που χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους επιβάτες του Προαστιακού Αθήνας...Να ισχύσει έκπτωση της τάξης του 50% για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τον προαστιακό Λάρισας –Θεσσαλονίκης, ζήτα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Το ΕΚΛ θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης με τους εργαζόμενους στην Αττική επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

Ο Π. Σγουρίδης νέος υφυπουργός Μεταφορών

Μετά την απομάκρυνση του Δ. Καμμένου.Ο Π. Σγουρίδης αποδέχτηκε την πρόταση του Π. Καμμένου, ώστε να αναλάβει καθήκοντα ως υφυπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89.
O κ. Σγουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον απομάκρυνση του Δ. Καμμένου,επισήμανε ότι

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τελικά θέλουμε να υλoποιούνται οι δικαστικές αποφάσεις ή όχι ;

Η ΔΑΚΕ Έλξης παρά το ότι θεωρούμε ότι το στέκι εξήγησε επαρκώς τι συνέβη στο ΜΘ, συνεχίζει να προκαλεί την νοημοσύνη των μηχανοδηγών.
Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η αλαζονεία ορισμένων στελεχών της ΔΑΚΕ  Έλξης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η δικαστική απόφαση λένε

Ανακαλύψαμε την ηθική.....Ποιος μιλάει για προαγωγές.

Πραγματικά μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση της ΔΑΚΕ. 3 μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Σωματείου η ΔΑΚΕ εγείρει θέματα στοχοποιώντας συναδέλφους και νομίζοντας ότι μπορεί να καθορίσει την μετέπειτα πορεία της προσωπικής τους ζωής.
Με λίγα λόγια, συνδικαλισμός του χειρίστου είδους. Μιλάνε και για προαγωγές!Αναφορικά λοιπόν με την "προαγωγή" που έγινε στην Θεσσαλονίκη για

«Βγάζει από πάνω του» την ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ ο Χρ. Σπίρτζης

Όπως συνέβη με τα περιφερειακά αεροδρόμια, έτσι θα συμβεί και με τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να «βγάλει από πάνω» του τις εν λόγω αποκρατικοποιήσεις, δηλώνοντας ότι αρμόδιοι είναι το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών.
Με ενδιαφέρον αναμένονται δυο πράγματα:

«Αφωνία» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο θέμα της ΕΓΣΣΕ, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου

Για τη χτεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ (23-09-15)

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ε/Ε της ΓΣΕΕ, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η πλειοψηφική ομάδα της Συνομοσπονδίας δε θέλει με τίποτε να ξεκουνηθεί από τις λογικές του μονόδρομου των μνημονίων, τα οποία παρά τις αδιέξοδες και καταστροφικές τους συνέπειες, θεωρούνται ως περίπου φυσικό φαινόμενο που δεν

Στενεύουν τα περιθώρια για το νέο ασφαλιστικό - Ξεκινά ο «διάλογος» στις 8 Οκτωβρίου

Από το… συνδικαλιστικό στίβο θα περάσει πρώτα η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει το μνημόνιο 3 πως πρέπει να θεσπιστεί μέχρι τα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίoυ. Οι τοκογλύφοι – δανειστές το θεωρούν ως «βασική αλλαγή» και είναι χαρακτηριστική, όπως αναφέρει το

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χρ. Σπίρτζης – Δ. Καμμένος: Μεταφορές και υποδομές αποτελούν αναπτυξιακούς πυλώνες

Στην σημασία των μεταφορών – υποδομών στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκαν οι Χρ. Σπίρτζης (υπουργός Μεταφορών) και Δ. Καμμένος (υφ. Μεταφορών), στη  τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των ομιλιών τους

Αλλαγές (προς το χειρότερο) στις 100 δόσεις και στο ασφαλιστικό...

Πέρασαν οι εκλογές και ... έρχεται ο λογαριασμός. Άλλωστε ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την κάλπη.
 Οι αλλαγές περιλαμβάνουν από αύξηση του επιτοκίου ως μείωση των δόσεων ή ακόμη και “αποβολή” από το καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων για τους φορολογούμενους οφειλέτες ενώ "κόφτης" θα μπαίνει στις συντάξεις ανάλογα με τα οικονομικά των Ταμείων.Οι αλλαγές στις 100 δόσεις  έρχονται στις 15 Οκτωβρίου, όμως θα έχουν

Τα ντεσού του διαγωνισμού για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Θέμα εβδομάδων θεωρείται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο στην έκταση του ΟΣΕ στο Θριάσιο. Οι αλλαγές όρων που συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση των υποψηφίων με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Η Cosco και οι ...άλλοι.
Τα ντεσού του διαγωνισμού για το εμπορευματικό στο Θριάσιο -Τι λέει το τεύχος δημοπράτησης

Παρέμεινε ο Χρήστος Σπίρτζης - Υφυπουργός Μεταφορών ο Δημήτρης Καμμένος

Παρέμεινε στην θέση του ο Χρήστος Σπίρτζης στο αυτόνομο πλέον Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.
Νέος Υφυπουργός απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Καμμένος.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δυστύχημα με ηλικιωμένη με το IC59 στο Γκάζι....

Συνυπεύθυνοι όσοι έχουν δώσει την άδεια για να κατασκευάστούν αυτές οι ξύλινες διαβάσεις ΑΝΤΙ για αερογέφυρες ή υπόγειες διαβάσεις (και για να εξυπηρετούνται οι καφετέριες της περιοχής) για την διέλευση πεζών μέσα απο την σιδηροδρομική γραμμή σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Θύματα και οι μηχανοδηγοί που ζούν σε τέτοιες περιπτώσεις  καταστάσεις που δεν θέλει να περνάει κανένας άνθρωπος,πληρώνοντας την

«Έσπασε» το υπερ-υπουργείο Οικονομίας. Επανασύσταση υπουργείων Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας

Σε ανασύσταση και μετονομασίες υπουργείων προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δύο Προεδρικά Διατάγματα. Το υπερ-υπουργείο Οικονομίας, Τουρισμού, Υποδομών και Ναυτιλίας «έσπασε» και επανασυστάθηκαν τα υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας.  
Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στον ΟΣΕ

Απο την Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση
Σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να δημιουργούνται με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, αφού τα δρομολόγια -ενώ παραμένουν καταργημένα λόγω έλλειψης προσωπικού και τροχαίου υλικού- στο σαιτ της εταιρείας εμφανίζονται περιοδικά (;;;), με αποτέλεσμα ο κόσμος να αγοράζει εισιτήρια για

Οι θέσεις της ΠΕΠΕ για το συνέδριο της ALE στην Μαδρίτη

Στο συνέδριο που ξεκινά την προσεχή Πέμπτη στην Μαδρίτη το Σωματείο θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας και  Αν. Γεν.Γραμματέας Καπιτάνος Κυριαζής.
Ενδιαφέρουσες θέσεις για τα εργασιακά αλλά και προτάσεις  αναφορικά με το θέμα με τους πρόσφυγες.
Διαβάζουμε : 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση της ALE, διενεργήθησαν

Πρόβλημα με τα ΦΥΠ στην ΕΕΣΣΤΥ

Συνεχίζει να υφίσταται ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και καιρό...
Όπως ενημερωθήκαμε οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ δεν

ΕΡΓΟΣΕ: Με 18 μήνες καθυστέρηση η γραμμή Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος


Παράταση μέχρι το τέλος του 2017, αντί του Ιουνίου του 2016, πήρε ύστερα από αίτημα της ΕΡΓΟΣΕ, η ολοκλήρωση του μεγάλου σιδηροδρομικού έργου υποδομής από τη Ροδοδάφνη μέχρι τον Ψαθόπυργο, ύψους 315 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Επανακρατικοποίηση των αγγλικών σιδηροδρόμων η πρώτη υπόσχεση που έδωσε ο νέος ηγέτης των Εργατικών

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν υποσχέθηκε να προχωρήσει στην κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων και στη δημιουργία του «Σιδηρόδρομου του Λαού», αν το κόμμα του εκλεγεί πρώτο στη Βρετανία.Μέχρι το 2025 και με το τέλος των συμβάσεων παραχώρησης θα έχει επανακρατικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των γραμμών.
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πρώτη του ανακοίνωση από τότε που αναδείχθηκε στην ηγεσία των Εργατικών, ο αριστερός πολιτικός ανέφερε ότι

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του τρένου στην Μεσσήνη (βίντεο)

Το τρένο δρομολογήθηκε και φέτος στο πανηγύρι της Μεσσήνης. Από χθες το μεσημέρι μέρα έναρξης του πανηγυριού μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια, με οχήματα ΜΑΝ 1.
Στο διάστημα της 8ήμερης λειτουργίας του πανηγυριού, το τρένο στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης θα λειτουργεί από

Μεγάλο φαβορί για το υπ. Υποδομών – Μεταφορών παραμένει ο Χρήστος Σπίρτζης

Σύμφωνα με το metaforespress.gr
Μεγάλο φαβορί για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραμένει ο Χρήστος Σπίρτζης.
Αφού δεν άλλαξε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητοι Έλληνες), ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη αποχή απο τις κάλπες

Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές εκλογές.Ωστόσο η πολύ μεγάλη αποχή θα πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα. Αγωνία για το αν θα μπεί στην Βουλή η Λαική Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη,μέσα η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Καθαρό μήνυμα για

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σιδηρόδρομος; Καλός μόνο για τα πανηγύρια!

Ιδιαίτερη μνεία στο δημοσίευμα για τις προσπάθειες της ΠΕΠΕ..Ο αγώνας του Σωματείου μας που ξεκίνησε το 2010 για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο,συνεχίζεται αδιάκοπα!
Εκκωφαντική σιωπή των αρμοδίων στα αιτήματα συλλόγων και πολιτών 
Η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Καλαμάτα μέχρι το Διαβολίτσι είναι μια υπόσχεση που

Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω αδράνειας

Σε... απαξίωση έχει καταδικαστεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης εδώ και περίπου τρία χρόνια.
Σημαντικά βήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες προκειμένου να προχωρήσει η πώληση των δύο εταιρειών δεν έχουν γίνει, ενώ την ίδια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «χάνει» σημαντικά έσοδα από την έλλειψη προσωπικού που αναγκάζει τη διοίκηση να λέει

Σχέδιο - σοκ για «παράλληλο» σύστημα χαμηλότερων συντάξεων για όλους

Περίεργο που....σοκάρονται απο τα μέτρα οι δημοσιογράφοι.Ξεχνούν μάλλον ότι στηρίζουν στην πλειοψηφία τους αυτήν την πολιτική, του ΝΑΙ σε όλα και στην.."Ευρωπαϊκή" προοπτική της χώρας.Μας μιλάγανε για τα καλά που θα ζήσουμε και την καταστροφή σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ...μέτρα σοκ. Μην κλαίτε παιδιά, θα σας πιστέψουμε στο τέλος.
Διαβάζουμε : Ενα νέο παράλληλο σύστημα ασφάλισης για όσους δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση που θα δίνει χαμηλότερες συντάξεις σε

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ασφαλιστικό: Μια ματιά από το 2015 έως το 2030

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. ....
Είναι πλέον κοινότοπο το γεγονός ότι οι πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζονται από το 2010 στην Ελλάδα έχουν, μεταξύ των άλλων, αποδιαρθρώσει το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και γενικότερα έχουν μεταμορφώσει το κράτος πρόνοιας σε κράτος φιλανθρωπίας.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση από ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας

Στο προτελευταίο δ.σ. που έγινε στις αρχές Ιουνίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα η αποστολή εξωδίκου προς την διευθύντρια εμπορευμάτων κυρία Περιστερά, σχετικά με ζητήματα που είχαν προκύψει από την μη τήρηση από μέρους της της  εργατικής νομοθεσίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν βάρος στους οδικούς άξονες, όχι σε σιδηρόδρομο - συγκοινωνίες

Το κείμενο των θέσεών του δημοσιοποίησε το τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό διευκρινίζει ότι η συμφωνία του Ιουλίου, με τους θεσμούς, «δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον που καθιστά αναγκαία την αναπροσαρμογή του προγράμματος, όχι όμως και του οράματος του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει ότι,

Απίστευτο συμβάν με σχολικό λεωφορείο στην Γερμανία


Ευτυχώς ο οδηγός του λεωφορείου πρόλαβε και έβγαλε τα παιδιά έξω απο αυτό.
Ακαριαία η αντίδραση του μηχανοδηγού,που εκείνες τις στιγμές ζεί πραγματικά καταστάσεις που δεν θέλει κανείς καν να φανταστεί.....

Συγκέντρωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε για την εκδήλωση της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ζώη Πεπέ.
Στις 09.30 στο σταθμό Λαρίσης και στις 10.45 στην Καρόλου.



Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τέσσερις προτάσεις για το ασφαλιστικό από την «Επιτροπή Σοφών»

Tη χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους -που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών- προβλέπει η νέα πρόταση που υποβλήθηκε χθες στη δωδεκαμελή «Eπιτροπή των Σοφών» για τη μεταρρύθμιση του Aσφαλιστικού. Mετά την εισήγηση αυτή, οι προτάσεις για τις συντάξεις

Σιδηρόδρομος Απόφαση έκπληξη δίνει στον ΟΣΕ τις μελέτες για το έργο στο τμήμα Ρίο-Λιμάνι Πάτρας

Με μία τροπή έκπληξη συνεχίζονται οι μελέτες για το σιδηροδρομικό τμήμα Ρίο-Λιμάνι Πάτρας. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα του ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) το οποίο παραμένει στον αέρα.
Με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αποφασίστηκε

Δραματική μείωση 27,5% στα εισοδήματα των Ελλήνων

Και ένα και δύο και τρία μνημόνια!!!! Διαβάστε που οδηγούν οι μονόδρομοι....
Μείωση κατά 27,5% παρουσίασε το διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα, με τις δαπάνες των νοικοκυριών αλλά και την αποταμίευση να παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση από το 2007 έως σήμερα.
Τη δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά την

Καθαρισμός γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη

Προχωράνε κανονικά τα έργα στην γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη και έτσι απο την προσεχή Κυριακή θα λειτουργήσει το τρένο στην περιοχή.
Καθαρίστηκε η γραμμή στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη και είναι έτοιμη να υποδεχθεί το τρένο, που θα μπει και φέτος για το πανηγύρι της Μεσσήνης, από τις 20 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου. http://www.eleftheriaonline.gr

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΕ - Ημερήσια Διάταξη


Από τον συνάδελφο Θανάση Λεβέντη εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ λάβαμε την ημερήσια διάταξη της 16 Σεπτεμβρίου 2015 : 

Επαρκής στελέχωση των αμαξοστοιχιών,άμεσα!

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η αναδημοσίευση του συμβάντος με την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος της κίνησης σε Inter City.
Εμείς δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και θυμίζουμε ότι τα προβλήματα στα τρένα λύνονται με

Πρόσκληση ΔΑΚΕ - ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της σε μια ανοιχτή συγκέντρωση στις  17/9/2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 15.00’, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Σ.  (Κάνιγγος 6, 3ος όροφος), με θέματα συζήτησης:

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεδρίαση ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ημερήσια Διάταξη

Ο συνάδελφος Ζαβογιάννης Βασίλης εκπρόσωπος εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας έστειλε και δημοσιεύουμε την ημερήσια διάταξη του ΔΣ :

Τα αποτελέσματα της ανισοκατανομής στον καταμερισμό εργασίας.Καταγγελία στο ΣΕΠΕ απο την ΑΣΚΕ

Το στέκι της έλξης -πολλές φορές- έχει αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ και ιδιαίτερα στην ανισοκατανομή που παρατηρείται μεταξύ του προσωπικού.Για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε

Νέο κρούσμα βίας εναντίον Συναδέλφου σε IC

Απο το blog εκ-κίνηση 
Και νέο κρούσμα βιαιοπραγίας εναντίον συναδέλφου χθες σε IC στον Σταθμό του ΣΚΑ. Επιβάτης που είχε επιβιβασθεί από την Αθήνα, χωρίς εισιτήριο, αφού πρώτα είχε λεκτική διαμάχη με την Συνάδελφο μέχρι το ΣΚΑ, φτάνοντας εκεί,  εκείνη του ζήτησε να εκδώσει εισιτήριο από το εκδοτήριο του Σταθμού. Την στιγμή που

Ισοπέδωσαν τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Καταδρομική επίθεση έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, από ομάδα αγνώστων 
- Υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα. Οι άγνωστοι εισέβαλλαν στα γραφεία και έσπασαν τα πάντα!
- Μέλη της ίδιας ομάδας είχαν εισβάλλει

Τα τρία σενάρια για «κούρεμα» στις συντάξεις μετά τις εκλογές

Για μετά τις εκλογές -και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης- μετατίθεται η λήψη όλων των «δύσκολων» αποφάσεων για τις περικοπές στις συντάξεις και το νέο Aσφαλιστικό, που, όπως προβλέπει το δεσμευτικό για τη χώρα τρίτο μνημόνιο, θα πρέπει να «κλειδώσουν» εντός του Oκτωβρίου και να ισχύσουν από την 1η Iανουαρίου του 2016.

Μέχρι νεώτερας, οι καταργησεις δρομολογίων .... Απίστευτες προτάσεις από στελέχη της ΔΙΚΑΜ

Μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας που καταργήθηκαν το καλοκαίρι,αλλά και η καταργηση του inter city 54_57.Φυσικά πρόκειται γιατην απόδειξη της διάλυσης λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Παράλληλα,τις παλιές μεθόδους ακολουθεί η ΔΙΚΑΜ, αφού ενόψει της μεταφοράς τεύτλων, -έργο που δεν βγαίνει από τα τοπικά μηχανοστάσια  -, κατατέθηκαν από στελέχη  προτάσεις για

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ιδιώτη, με επιδότηση μέσω ΣΔΙΤ, η συντήρηση του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η μέθοδος των ΣΔΙΤ προκρίθηκε για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η οποία κρίνεται επιτακτική για την επιτυχή ιδιωτικοποίηση, τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), όπως δημοσίευσε η «Καθημερινή».

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσες ημέρες εκλογική άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος

Ειδική άδεια μέχρι τρεις ημέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι, βάσει νομοθεσίας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η άδεια αυτή δεν προσμετράται στην κανονική ετήσια άδεια του υπαλλήλου. Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού χορηγείται ειδική άδεια ως εξής:

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η διαδρομή προς τη δουλειά, είναι δουλειά

Μια σημαντική απόφαση για το χρόνο της μετακίνησης των εργαζομένων. Το στέκι δημοσιεύει την απόφαση.
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορά υπόθεση με «πρωταγωνίστρια» την ισπανική εταιρία Tyco, η οποία έκλεισε τα περιφερειακά γραφεία της το 2011, με αποτέλεσμα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προβλήματα λύνονται όταν συμμετέχουν ΟΛΟΙ

Η +ΣυνΕξέλιξη καλεί τους μηχανοδηγούς σε ανοιχτή συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.
Ασφαλιστικό , Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Ιδιωτικοποίηση.
Την επόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΟΣ. (Κάννιγγος 6).

Η αυστριακή OBB αναστέλλει προσωρινά τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Ουγγαρία

«Εξαιτίας της μαζικής συμφόρησης στα τρένα που έρχονται από την Ουγγαρία, η ÖBB αποφάσισε να αναστείλει τις υπηρεσίες της στην Ουγγαρία προσωρινά», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αυστριακής εταιρείας σιδηροδρόμων.