Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Νέα Προβοκάτσια απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Πραγματικά απορούμε για την προβοκατόρικη στάση του  ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που τον τελευταίο μήνα το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στήνει
προβοκάτσιες σε βάρος συγκεκριμένης παράταξης και συνδικαλιστών της.
Είναι η πρώτη φορά όμως που εκπρόσωπος του, ο Γ.Κ.,  χωρίς να κατονομάζει κανένα,καταγγέλει επαφές μηχανοδηγών με ιδιωτικές εταιρείες,επαφές που κατάλαβε ότι... γίνονται απο κουβέντες (επεισόδια) μεταξύ μηχανοδηγών για συνδικαλιστικά θέματα. 
Και μάλιστα για τις επαφές αυτές,φωτογραφίζει στα όσα λέει,την +ΣυνΕξέλιξη.

Φυσικά όταν ρωτήθηκε είπε ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στην κουβέντα ,αλλά πληροφορήθηκε απο τρίτους ...που παρεβρίσκονταν σε αυτήν, ότι ό ένας μηχανοδηγός που ....ξέρει και Γερμανικά ήρθε σε επικοινωνία (με πρωτοβουλία της εταιρείας...) με εταιρεία που...εκτίμησε τα προσόντα του και θα κινηθεί προς τα εκεί.
Η όλη καταγγελία αποδεικνύει ότι το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στερείται σοβαρότητας,τουλάχιστο.

Αποδεικνύεται όμως ότι υπάρχει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πρόθεση να χτυπηθεί απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών η +ΣυνΕξέλιξη αλλά κυρίως το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ξέρουν ότι η τακτική που ακολουθείται απο τις παρατάξεις αυτές διαφέρει κατά πολύ απο αυτή των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που βάζαν πλάτες στις ιερές αγελάδες του Συνδικάτου.
Γιατί τόσα χρόνια το ΠΑΜΕ βολευόταν στο να κρύβεται πίσω απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.
Τώρα αν και αυτές έχουν την ευθύνη στην ΠΟΣ, συγκρούεται καθημερινά με το Δίκτυο και τους συνδικαλιστές του,γιατί θέλει με κάθε τρόπο να τις διατηρήσει στο παιχνίδι.

ΜΟΝΟ τον τελευταίο μήνα   To ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών 
  • δημοσίευσε  ψευδή στοιχεία για τα έσοδα και έξοδα για τον Προαστιακό Καλαμάτας που οδήγησαν στο εκ νέου κλείσιμο του.Δεν ήθελε να ανοίξει γιατί έρχονται εκλογές στον Σ.Σ.Πελοποννήσου. Στοχοποίησε τον συνάδελφο Γενιδούνια κάνοντας λόγο για...επικοινωνιακή φιέστα στην Καλαμάτα.Μερικές μέρες μετά είδε πρώην στελέχη του να προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο για την επαναλειτουργία του τρένου.
  • Κατήγγειλε ότι το νέο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί την διεκδίκηση της υπερβάλουσας μείωσης του 25% και δημιούργησε τεράστια αναστάτωση στους συναδέλφους. Στοχοποίησε προβοκατόρικα τους συνδικαλιστές - "βαστάζους" της Κυβέρνησης που ευθύνονταν για την δήθεν μείωση! Μερικές μέρες μετά ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ΥΠΕΓΡΑΦΕ την επιστολή της Ομοσπονδίας που ζητούσε να επιστραφεί στους σιδηροδρομικούς το 25% βάση της εγκυκλίου !!!!!
  • Και μόλις προχτές,κατήγγειλε προβοκατόρικα ότι μηχανοδηγοί συνομιλούν με ιδιωτική εταιρεία,χωρίς να τους κατονομάζει,χωρίς να αναφέρει τι και πως,παραδεχόμενο μάλιστα πως δεν ενδιαφέρεται αν κατάλαβε καλά αυτά που του μετέφεραν τρίτοι !!! Στοχοποιώντας προβοκατόρικα όμως την παράταξη της +ΣυνΕξέλιξης. 
 Είναι αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έχουν master στην τέχνη της προβοκάτσιας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου