Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Θετική η συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Σγουρίδη για την ΣΣΕ

Ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ Καραδήμα Χάρη.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η πολυσυζητημένη συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΣ με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Σγουρίδη και των διοικήσεων των εταιριών σε θετικό κλίμα για το ζήτημα της ΣΣΕ. Μάλιστα θετικά αιφνιδίασε η παρουσία του νέου Δ/νων Σύμβουλου του ΟΣΕ (δεν έχει αναλάβει επίσημα καθήκοντα ) Κώστα Πετράκη ο οποίος
έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την διαδικασία χωρίς όμως να τοποθετηθεί μιας και βρίσκετε στο στάδιο της ενημέρωσης .
Στην συνάντηση το προεδρείο τοποθετήθηκε πάνω στα ζητήματα που χρειάζονται παρέμβαση από το υπουργείο .Τόνισε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας .
1. Το θέμα του άρθρου 2 που μιλά για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης για οικονομικοτεχνικούς λογούς , πρόταση η όποια υιοθέτει και κρίνει ως απαραίτητη για υπογραφή ΣΣΕ η ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ .
2.Το επίδομα θέσης - αυξημένης ευθηνής στο όποιο ο υφυπουργό έδειξε ότι είναι ενημερωμένος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο χωρίς να δώσει διευκρινήσεις για λεπτομέρειες και ότι κοιτάζει με τις διοικήσεις .Οι διοικήσεις τοποθετηθήκαν θετικά .Τονίστηκε ότι η υπογραφή της ΣΣΕ θα γίνει εφόσον εκδοθεί η ΚΥΑ .
3.Μπηκε το ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης έτσι ώστε να συνεχίσουν τα συμβόλαια με θετική εισήγηση από τις διοικήσεις  και αναζητείται ο τρόπος για να υλοποιηθεί .
4.Το πρόβλημα που έχει προκύψει με το κόστος  μετακίνησης με τα τρένα και επισημάνθηκε ότι στο εξωτερικό ταξιδεύουν οι σιδηροδρομικοί δωρεάν αλλά όχι στην Ελλάδα !
5.Η εκκρεμότητα με την ΚΥΑ για σιδηροδρομικούς που δεν παίρνουν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό  .
6.Να υπάρξει τρόπος διασφάλισης των εργαζομένων μέσω των ΥΓΟΣ .
Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στο ζήτημα της κοινωνικής παροχής για τα παιδιά που σπουδάζουν και δόθηκαν οι απαντήσεις γραπτά στο υπόμνημα που είχε κάνει η  ΠΟΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου