Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Την ανανέωση της ιδιωτικής ασφάλισης για ένα τρίμηνο ζητούν ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με κοινή τους επιστολή τα 2 Σωματεία ζήτησαν απο τον κ. Τσαμπαρλή (εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) την επέκταση του Συμβολαίου για 3 μήνες (μέχρι τέλος Μαρτίου).Για να συμβεί αυτό τα Σωματεία προτείνουν 
οι εργαζόμενοι να καταβάλουν εξολοκλήρου το τίμημα που τους αντιστοιχεί για το συμβόλαιο για τους επόμενους 3 μήνες και εφόσον το πρόβλημα επιλυθεί θα τους επιστραφεί το ποσό που αφορά την κάλυψη του συμβολαίου.

Σημειώνουμε ότι η επιδότηση της Εταιρείας (όπως συνέβαινε μέχρι 31 Δεκεμβρίου) αφορά μόνο τους εργαζομένους.Τα πρόσθετα μέλη τα πλήρωναν ήδη εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι.
Έτσι και αν τελικά προχωρήσει η πρόταση των Σωματείων,σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί η επιβάρυνση για κάθε συνάδελφο δεν θα ξεπερνά τα 55 -60 Ευρώ συνολικά (και για τους τρείς μήνες).

Η επιστολή των 2 Σωματείων 

Κύριε Τσαπαρλή,

Γνωρίζετε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει εδώ και χρόνια το σύνολο των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει λήξει από 31/12/2015. Επειδή η οριστική λύση της ανανέωσής του μπορεί να απαιτήσει κάποιο χρόνο και προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τα ασφαλιστικά οφέλη που έχουν προκύψει από την πολυετή χρήση του, σας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ολόκληρο το τίμημα του επόμενου τριμήνου, ευελπιστώντας σε οριστική λύση του προβλήματος.
Ζητούμε από εσάς να μας διευκολύνετε ταμειακά, καταβάλλοντας στην ασφαλιστική εταιρεία το σύνολο του ποσού, το οποίο εν συνεχεία θα κρατηθεί τμηματικά από την μισθοδοσία των εργαζομένων.
Εάν προκύψει η οριστική λύση που όλοι ευχόμαστε, είτε μέσω υπογραφής Σ.Σ.Ε., είτε μέσω ενδεχόμενης τροπολογίας, οι επιπλέον εισφορές που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι θα αντισταθμιστούν με την μελλοντική τους αναλογία.


ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΠΑΝ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου