Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον Προαστιακό Καλαμάτας - Ενημέρωση

Συνεχίζονται καθημερινά και με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία του Προαστιακού Καλαμάτας.
Σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί 
υπάρχουν πλέον όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που αποδεικνύουν την υπερτιμολόγηση των υπηρεσιών ενώ χτες υπήρξε και επικοινωνία του Δήμου Μελιγαλά και με το Σωματείο μας (έπειτα απο προσπάθεια συναδέλφου μηχανοδηγού), στην οποία έγινε συζήτηση για την επέκταση του Προαστιακού και προς την Δήμο αυτό. Η ΠΕΠΕ προσπαθεί να κρατά το θέμα στην επικαιρότητα.
Το επόμενο διάστημα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την λανθασμένη τιμολόγηση των υπηρεσιών θα προωθηθούν στους υπευθύνους. Το ίδιο και τα στοιχεία με την επιβατική κίνηση.

Παράλληλα και οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου τους στην Καλαμάτα,τόνισαν την αναγκαιότητα για την επαναλειτουργία του τρένου.
Βλέποντας μάλιστα τον Πρόεδρο του Συλλόγου (στην φωτογραφία αριστερά) και αγαπητό συνάδελφο Σωτήρη Ραφτόπουλο να κάνει για το θέμα δηλώσεις στα τοπικά μέσα :  «Για εμάς είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και την Καλαμάτα» , θυμηθήκαμε την κριτική του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και των εν ενεργεία συνδικαλιστών του στην έλξη (και όχι μόνο), που χαρακτήρισαν οπορτουνιστική την προσπάθεια του Προέδρου του Σωματείου μας που έκανε ακριβώς τις ίδιες δηλώσει,κριτική που σήμερα αποδεικνύεται ότι απλά έβγαζε μια απίστευτη εμπάθεια και επιθετικότητα.Στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που πριν μερικές μέρες εξαπέλυσε κατηγορίες περί προσωπικής προβολής συγκεκριμένων προσώπων,αφιερώνουμε την παραπάνω φωτογραφία.
Σύμφωνα με την λογική του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών προφανώς και οι συνταξιούχοι  θέλουν με τις δηλώσεις τους αυτές να αποπροσανατολίσουν τους σιδηροδρομικούς και να παίξουν τα παιχνίδια της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου. 
Φυσικά αστειευόμαστε....Απλά νοιώθουμε ακόμα  οργή για την ενέργεια του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που  έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα για το κόστος λειτουργίας του Προαστιακού Καλαμάτας,χωρίς μέχρι σήμερα όμως να παρουσιάσει αναλυτικά τα στοιχεία αυτά. (γιατί άραγε).
Μοναδικός στόχος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ήταν να χτυπήσει την προσπάθεια που έγινε απο το Σωματείο και τον συνάδελφο Γενιδούνια.

Το στέκι της έλξης που παρουσίασε την πραγματικότητα για τις υπερτιμολογήσεις, θα αποκαταστήσει και την αλήθεια για το θέμα.
Λυπούμαστε πραγματικά για την στάση συγκεκριμένων παρατάξεων (και η ΔΑΚΕ έπαιξε το παιχνιδάκι αυτό με παρόμοιο αλλά ποιο"light" τρόπο) στον σιδηρόδρομο για την προσπάθεια που έγινε απο το Σωματείο μας.

Ωστόσο,ούτε στο 2010 είμαστε, ούτε θα επιτραπεί σε ορισμένους ανεγκέφαλους να απαξιώνουν στα μάτια του επιβατικού κοινού τον σιδηρόδρομο.
Όταν θα αποκαλύψουμε τα πραγματικά στοιχεία, είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα καταλάβουν ΓΙΑΤΙ ο Προαστιακός Καλαμάτας δεν λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια.
Και αυτό δεν έχει σχέση με το κόστος λειτουργίας.


Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου