Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Το Δίκτυο Σιδηρόδρομικών για τα όσα συνέβησαν στις εκλογές του Θεσσαλικού

Τα πράγματα στην θέση τους βάζει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στις εκλογές του Σ.Σ. Θεσσαλίας,προκειμένου η ΠΑΣΚ να κερδίσει άλλον ένα αντιπρόσωπο για τις εκλογές της ΠΟΣ. Διαβάζουμε : 
Οι εκλογές του Συνδέσμου  Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας  που  έλαβαν χώρα στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη  2015 αποτέλεσαν δυστυχώς  
αφορμή να αναβιώσουν αμαρτίες του παρελθόντος με  μεθοδεύσεις  και εκλογομαγειρέματα  για τον επιπλέον αντιπρόσωπο στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΣ  και να διαταραχθεί το καλό κλίμα. 
Σύμφωνα με  τους εκλογικούς καταλόγους,  στις εκλογές του ΣΣΘ  η ΠΑΣΚΕ  εξασφάλιζε μια έδρα με  συμφωνημένη(;) αποχή της ΔΑΚΕ, όπως και η αριστερή παράταξη ΑΣΠΡΟ,  για το  επερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Μια συνέχεια αντιδανεισμού ψήφων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που καλά κρατεί  από το τελευταίο συνέδριο τις Ομοσπονδίας,  όπως όλοι πολύ καλά θυμόμαστε, αναδεικνύοντας περίτρανα ότι η πολιτική τους διαφορά σταματά εκεί που κινδυνεύουν οι καρέκλες τους. Επειδή όμως η μια έδρα της ΠΑΣΚΕ της φαινόταν λίγη, το Προεδρείο  του ΣΣΘ αποφάσισε, όχι μόνο να εγγράψει, αλλά και να επιτρέψει να ψηφίσουν  στις εκλογές - κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας - 16 μαθητές από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται προσωρινά στον ΟΣΕ.
Πρέπει να επισημανθεί  ότι σε κανένα σιδηροδρομικό σωματείο πανελλαδικά δεν ψηφίζουν, ούτε πρόκειται να ψηφίσουν μαθητές του ΟΑΕΔ που απασχολούνται για μαθητεία στον ΟΣΕ. Σε αυτό το  πλαίσιο κινείται ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, στην οποία συμμετέχουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΔΕΣΚ-ΠΑΜΕ, Δίκτυο Σιδηροδρομικών.  
Πανελλαδική λοιπόν πρωτοτυπία – λαθροχειρία διέπραξε ο ΣΣΘ για τον επιπλέον αντιπρόσωπο στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΣ. Και  αντί να σιωπούν, υβρίζονται και συκοφαντούνται με  φραστικές επιθέσεις  τα μέλη της παράταξης του Δικτύου από τον Πρόεδρο « όλων των σιδηροδρομικών του ΣΣΘ» κ. Δημήτρη Νικολάου διότι τόλμησαν – άκουσον, άκουσον – να αμφισβητήσουν τη «νομιμότητα» -  παρανομία αυτής της  συνδικαλιστικής  αυθαιρεσίας που απέβλεπε αποκλειστικά και μόνο στην εκλογή  δεύτερου αντιπρόσωπου – φάντασμα για την ΠΑΣΚΕ. 
 Άμε  γύρευε με τι  μεθοδεύσεις, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, ταξίματα, εκβιασμούς, απειλές και κινητοποίηση όλου του υπηρεσιακού μηχανισμού, που δυστυχώς ακόμη βρίσκεται στα χέρια του αμαρτωλού δικομματικού κράτους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 
Επισημαίνουμε ότι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών  αγωνίζεται να μονιμοποιηθούν οι μαθητές, αφού υπάρξει αξιοκρατική διαδικασία κανονικών προσλήψεων και για έναν λόγο παραπάνω οι μαθητές  αυτοί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από κανέναν και για καμία σκοπιμότητα.  
 Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατία σε όλα τα σωματεία - και στον ΣΣΘ. 
Οι μάχες που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν οι σιδηροδρομικοί τα τελευταία χρόνια,  προϋποθέτει ότι οι εκπρόσωποί τους  δεν προκύπτουν με νοθείες, αλλά  από καθαρές  διαδικασίες αντιπροσώπευσης   στα όργανά τους  και  έχουν στόχο  : 
1) Να κρατήσουν ζωντανό τον σιδηρόδρομο, που είναι το ασφαλέστερο, το φτηνότερο και το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς και
2) Να  περισώσουν θέσεις εργασίας και εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα  που κινδυνεύουν από τις ιδιωτικοποιήσεις – αποκρατικοποιήσεις.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου