Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

H ΠΟΣ ζητά την κάλυψη των κενών Οργανικών Θέσεων Ευθύνης


Σημερινή επιστολή της ΠΟΣ σε ΟΣΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ΕΕΣΣΤΥ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επανειλημμένως έχει εκφραστεί τονίζοντας ότι η λειτουργία του σιδηροδρόμου επιτυγχάνεται όταν τηρούνται όλοι οι Κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους σύμφωνα με την αρμοδιότητα του καθενός που αναλύεται στο Οργανόγραμμα της κάθε εταιρείας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μια δυσλειτουργία καθώς η δομή και αρμοδιότητες που προκύπτουν από το Οργανόγραμμα εκτελούνται ατύπως διότι δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εργαζόμενοι που προβλέπονται στις ανάλογες θέσεις ιεραρχίας. Το γεγονός αυτό συμβαίνει κυρίως διότι το ενιαίο μισθολόγιο που ίσχυε μέχρι χθες, δεν προβλέπει την ανάλογη οικονομική αναγνώριση για τις θέσεις ιεραρχίας των Τομεαρχών και Ομαδαρχών ζήτημα το οποίο επανειλημμένως και εγγράφως έχουμε επισημάνει.
Σύμφωνα με το νόμο 4354/2015 (ΦΕΚ αρ.φυλ.176/16-12-2015), νέο ενιαίο μισθολόγιο δίδεται η δυνατότητα επίλυσης του ανωτέρω ζητήματος με έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης διαδικασία την οποία υποχρεούστε να προωθήσετε το δυνατόν συντομότερα. Επιπροσθέτως λόγω της φύσεως του σιδηροδρομικού επαγγέλματος υφίσταται καίριες θέσεις αυξημένης ευθύνης οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπ΄όψιν στην πρότασή σας που θα αποστείλετε προς το Υπουργείο. 
Πέραν αυτού, η Π.Ο.Σ. ομόφωνα ζητά να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις του προσωπικού στις θέσεις Τομεαρχών και Ομαδαρχών όπως προβλέπονται στα Οργανογράμματα των Εταιρειών καθώς και να καλυφθούν οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα με βασικό γνώμονα την υπηρεσιακή αρχαιότητα και τις προτάσεις των Προϊσταμένων. 

            Ο Πρόεδρος                                     Ο Αναπλ. Γεν.Γραμματέας

              ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου