Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

O Κυριάκος που θέλει (και αυτός ) να μας σώσει!!! Τι πρότεινε τον Ιούνιο του 2015

Το νόμισμα πάντα έχει 2 όψεις...
Και επειδή κανείς δεν συμφωνεί με την πολιτική που ασκείται απο την σημερινή Κυβέρνηση, σκόπιμο θα ήταν να δούμε τι πρότεινε ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για να σωθούμε.
Είναι καλοκαίρι του 2015 (Ιούνιος συγκεκριμένα) και ο Κυριάκος προτείνει στοχοποιόντας το Δημόσιο και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις :
  • Αφαίρεση ειδικών προνομίων  απο ειδικές ομάδες Δημοσίων Υπαλλήλων
  • ΑΜΕΣΗ κατάργηση ΟΛΩΝ των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ΧΩΡΙΣ καμία μεταβατική περίοδο
  • ΕΦΑΡΜΟΓΗ ρήτρας μηδενικού ελλείματος
  • Κατάργηση της ετήσιας επιχορήγησης των ταμείων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ
  • Μετατροπή των εισφορών υπέρ τρίτων σε εισφορές υπέρ όλων

Συνολικό κόστος μέτρων:  2 Δισεκκατομυριάκια Ευρώ

Φυσικά ο Κυριάκος μπορεί να αισθάνεται εν μέρει ικανοποιημένος.
Μετά την συμφωνία του καλοκαιριού,καταργήθηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία στην Βουλή (222 ψήφισαν το 3ο μνημόνιο)σχεδόν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, όπως ζητούσαν οι νεοφιλελέ ταλιμπάν των Βρυξελλών ,ενώ έπεται και η συνέχεια στα υπόλοιπα.
Η ΝΔ βέβαια δεν ψήφισε τον εφαρμοστικό Νόμο για το ασφαλιστικό. Διαφωνούσε.

Και έτσι στην Ελλάδα,την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας,μπορεί κάποιοι να θεωρούν και επόμενο Σωτήρα τον Κυρίακο Μητσοτάκη.....

Πάντως εμείς με αυτά που ακούμε στους χώρους εργασίας τις τελευταίες μέρες,απο τους γνωστούς παπαγάλους, κοντεύουμε να τρελλαθούμε απο την χαρά μας.
Να έρθει ο Κυριάκος,να δούμε άσπρη μέρα βρε!!!!

Βλέπουμε και όλους αυτούς που στήριζαν το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα να χύνουν τόνους δακρύων και αναρωτιόμαστε....ποιον κοροϊδεύουν άραγε....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου