Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολές ΠΕΠΕ σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις βραδυπορίες στο Λάρισα - Βόλος

Για το θέμα έχει υπάρξει επικοινωνία του Σωματείου με τους αρμόδιους απο το απόγευμα της Δευτέρας,όταν τοπικός συνδικαλιστής της +ΣυνΕξέλιξης επικοινώνησε με το Προεδρείο και ανέφερε τη κατάσταση.
Το Σωματείο μας αντιδρώντας άμεσα στην απαράδεκτη τακτική τοποθέτησης βραδυποριών,όπου διαπιστώνετε "πρόβλημα" απέστειλε για το θέμα επιστολές σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν δεν υπάρξει μέριμνα για το θέμα τις επόμενες μέρες, η πίεση θα ενταθεί.

Διαβάζουμε την επιστολή προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ : 

Κύριε Σύμβουλε,

Όπως πληροφορηθήκαμε με τηλεγράφημα την 1η Φεβρουαρίου τέθηκαν βραδυπορίες 6 χλμ σε 4 αφύλακτες διαβάσεις στη γραμμή Λάρισας – Βόλου (στα χλμ σημεία 21+102, 27+885, 44+615, 46+143) ενώ άλλη μία βραδυπορία 6 χλμ τέθηκε στο χλμ σημείο 16+312 μόνο για την κατεύθυνση από Βόλο προς Λάρισα. 
Το πρόβλημα με τις αφύλακτες διαβάσεις ανά την επικράτεια είναι γνωστό σε όλους και το Σωματείο μας επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους αρμόδιους προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης οριστικής λύσης.
Ωστόσο, για άλλη μια φορά η τοποθέτηση βραδυπορίας στα σημεία επιχειρεί να μεταθέσει απλώς τις ευθύνες στους Μηχανοδηγούς, χωρίς να επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα.
Επιπλέον, η τοποθέτηση των βραδυποριών καθιστά ανέφικτη την τήρηση των δρομολογιακών χρόνων και πραγματικά αποσυντονίζει τις συνδέσεις με τα αρτηριακά τρένα στη Λάρισα, προσθέτοντας σε αυτά σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις. 
Σας καλούμε να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ για την οριστική λύση του προβλήματος στην περιοχή και στην προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας. 
       

H επιστολή προς τον ΟΣΕ 

Κύριε Σύμβουλε,

Θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και ελπίζουμε σε μια ειλικρινή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του σιδηροδρόμου.
Ωστόσο, η καθημερινότητα δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα που η αντιμετώπισή τους επείγει.
Προχθές, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, με τηλεγράφημα του αρμόδιου τμήματος Λάρισας τοποθετήθηκαν 5 βραδυπορίες 6 χλμ στη γραμμή μεταξύ Λάρισας – Βόλου σε αφύλακτες διαβάσεις, λόγω έλλειψης ορατότητας.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν ανακαλύφθηκε χθες, αλλά μάλλον προϋπήρχε εδώ και χρόνια. Η καθυστέρηση στην επίλυσή του, παρά τις προσπάθειες του Σωματείου μας, οδήγησε στις τελευταίες αποφάσεις που επιχειρούν απλά να μεταφέρουν την ευθύνη στους Μηχανοδηγούς αντί να δώσουν ουσιαστική λύση.
Σας καλούμε να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στην κατάργηση των διαβάσεων αυτών ή εναλλακτικά να προχωρήσετε στην τοποθέτηση ΑΣΙΔ στα σημεία. 
Είναι αδιανόητο εν έτη 2016 να τοποθετούμε βραδυπορίες σε όσα σημεία γραμμής εντοπίζονται παρόμοια προβλήματα, αντί να δίνονται οριστικές λύσεις. βραδυπορίες που επιμηκύνουν σημαντικά το χρόνο διάνυσης της απόφασης και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών (καθυστερήσεις λόγω αναμονής μετεπιβιβάσεων σε IC).
Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβασή σας για το θέμα. 
Παράλληλα, ζητάμε την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας για να συζητήσουμε από κοινού όλα τα θέματα. 

         
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου