Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: Δε θα δεχθούμε μειώσεις σε κύριες & επικουρικές - Το ασφαλιστικό είναι ο... αντι-ΕΝΦΙΑ!!!

Ωστόσο, παραμετρικές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές!!!
Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος περιγράφοντας τις «κόκκινες» γραμμές της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ωστόσο, διευκρίνισε ότι
παραμετρικές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές. Σήμερα Τρίτη, εξάλλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Εργασίας. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το ασφαλιστικό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η συνάντηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

Αναλυτικότερα:

Όπως επανέλαβε ο Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή «στον ενικό», η πρόταση της κυβέρνησης είναι για εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια με 15 έτη ασφάλισης, με το ποσό αυτό να αποτελεί βάση της σύνταξης. Τόνισε δε ότι οι όποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης δε θα είναι σε «ουσιώδη κριτήρια», αν και παραδέχθηκε ότι σε παλαιότερα στάδια της διαπραγμάτευσης οι δανειστές εμφάνιζαν αντιρρήσεις ζητώντας εισοδηματικά κριτήρια.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και η κυβέρνηση ξεκινά τη διαπραγμάτευση με αίτημα να μη μειωθούν ούτε οι επικουρικές, ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να αναγνωριστεί η ανάγκη να συγκρατηθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη. Προσέθεσε επίσης ότι η αναλογιστική μελέτη είναι έτοιμη, αλλά δεν έχουν συμφωνηθεί τα ποσοστά αναπλήρωσης και υπογράμμισε ότι τα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα είναι εκείνα που πλήττονται από το ασφαλιστικό. Παραδέχθηκε δε ότι δεν υπάρχουν μη ελλειμματικά ταμεία, εκτός από το ΤΣΑΥ.

«Θέλουμε να μοιράσουμε τη μικρότερη αυτή πίτα με δικαιότερο τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι «δικό μας και όχι μεταφρασμένο από τους θεσμούς». Παράλληλα, εξήγησε ότι οι δύο αρχές της κυβερνητικής πρότασης είναι η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη και παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έχει μία διαφορετική λογική και επιθυμεί να ακούσει τις απόψεις του. Μάλιστα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του για την ασφαλιστική απορρύθμιση ως... αντι-ΕΝΦΙΑ!!! , δηλαδή με λίγα λόγια παραδέχθηκε πως είναι κατά βάση φορολογικό νομοσχέδιο υπό το μανδύα της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».

Αναφερόμενος στους αγρότες, είπε ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τα ίδια με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους αναγνωρίζοντας ότι δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στάθηκε ωστόσο στην ανάγκη να πληρώνουν και εκείνοι φόρους «όπως όλοι οι Έλληνες». Συμπλήρωσε επίσης ότι δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα δεν θα καταστρέψουν κανέναν αγρότη, διευκρινίζοντας ότι θα δικαιούνται να πάρουν εθνική σύνταξη. «Το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ, επομένως θα πάνε στη χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, άρα θα πληρώνουν ασφάλιστρα για εισόδημα 468 ευρώ», είπε.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι ο προεκλογικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώθηκε από τις εξελίξεις μετεκλογικά και καταλόγισε «ανακρίβειες» σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε το ασφαλιστικό. «Τα αδιέξοδα στο ασφαλιστικό τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε.

Σχολιάζοντας το 3ο μνημόνιο, ανέφερε ότι «δεν είναι δική μας πολιτική, συμβιβασμός ήταν». «Ρίξαμε στο τραπέζι το δημοψήφισμα ως ατομική βόμβα και μας απάντησαν με το κλείσιμο των τραπεζών» συμπλήρωσε και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «δεν είμαστε μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά θα υπηρετήσουμε το μνημόνιο που υπογράψαμε».

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να δεχτεί μειώσεις συντάξεων, ανέφερε ότι δεν κάνει προσωπική πολιτική, αλλά πολιτική της κυβέρνηση, καθώς και ότι η διατήρηση του ύψους των συντάξεων είναι επιθυμία και εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα 

Συναντήσεις δανειστών με Βερναρδάκη – Σταθάκη

Η συνάντηση των δανειστών με τον Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αρχίσει στις 11.00 μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στο πρόγραμμα καθώς αρχικά είχε οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις 19.00 και όχι στις 17.00 όπως είχε προγραμματισθεί. Επί τάπητος θα τεθούν τα «κόκκινα» δάνεια.

Με πληροφορίες από enikos.gr,
ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου