Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τι απαντά ο Χρήστος Σπίρτζης για την αλλαγή διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΤΑΙΠΕΔ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος ούτως ή άλλως παραιτήθηκαν, σχολιάζει “δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παραμείνουν οι ίδιες διοικήσεις” και τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει μία διοίκηση που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

Απάντηση στις πληροφορίες περί δυσαρέσκειας του ΤΑΙΠΕΔ για την αλλαγή διοίκησης στην
ΤΡΑΙΝΟΣΕ λίγο πριν τη δεύτερη απόπειρα ιδιωτικοποίησης δίνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μέσω του News247.


Σε σχετικό ερώτημα, ο κ.Σπίρτζης διερωτάται καταρχήν γιατί να σημαίνει η αλλαγή διοίκησης ότι δεν υπάρχει πλέον πεδίο εμπιστοσύνης με το ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένου ότι όπως θυμίζει δεν όρισε το ΤΑΙΠΕΔ τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

“Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μείνουν οι ίδιες διοικήσεις” προσθέτει, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραιτήθηκαν και άρα πρέπει να αντικατασταθούν και η νέα διοίκηση να περάσει από την έγκριση της Βουλής.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αποδίδει από την πλευρά του ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού και διερωτάται ποιος δίνει εγγύηση στο ελληνικό δημόσιο ή στους δανειστές, ότι θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, δείχνοντας έτσι και για τυχόν μελλοντικά προβλήματα το ΤΑΙΠΕΔ. Τονίζει μάλιστα ότι για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να υπάρχει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μία διοίκηση που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες φήμες έφεραν το ΤΑΙΠΕΔ να έχει δυσαρεστηθεί με την αλλαγή διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να αποδίδει πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση Σπίρτζη και να εκφράζει ανησυχία για καθυστέρηση των αποκρατικοποίησεων.

Η πλήρης απάντηση του κ.Σπίρτζη στην ερώτηση του News247 για την αλλαγή διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη φερόμενη κόντρα με το ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής:


Β. ΣΑΜΑΡΑ: Αλλάζετε διοίκηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο παρά ένα της αποκρατικοποίησης. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο εμπιστοσύνης με το ΤΑΙΠΕΔ;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν αλλάξαμε διοίκηση ακόμα. Ακόμη δεν πέρασε από τη Βουλή.
Β. ΣΑΜΑΡΑ: Αλλάζετε.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Θα αλλάξουμε. Γιατί, το ΤΑΙΠΕΔ όρισε τη διοίκηση που έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Αυτές είναι οι διοικήσεις που υπάρχουν και στους φορείς που είναι προς ιδιωτικοποίηση και στους φορείς που δεν είναι προς ιδιωτικοποίηση, που τοποθετήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μείνουν οι ίδιες διοικήσεις, ή είναι θέμα αντιπαλότητας με το ΤΑΙΠΕΔ το να βάλουμε νέες διοικήσεις σε φορείς που είναι ακόμη και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Κατ’ αρχάς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είναι προς ιδιωτικοποίηση, είναι σε συμφωνία στους 9 φορείς, ήδη με το σχεδιασμό που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, απέτυχε παταγωδώς και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.
Απ’ ό,τι γνωρίζω θα επαναληφθεί με τους ίδιους όρους. Ποιος δίνει εγγύηση στο ελληνικό δημόσιο, ή στους δανειστές ότι θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και θα συνεχίσει να υπάρχει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση αυτού του οργανισμού; Κανείς.
Άρα πρέπει να υπάρχει μια διοίκηση που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.
Δεύτερον, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλω να θυμηθείτε ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος. Άρα έτσι κι αλλιώς πρέπει να αναπληρωθεί. Για να αναπληρωθεί πρέπει να περάσει από τη διαδικασία έγκρισης της Βουλής, όπως και σε όλους τους οργανισμούς. Επομένως δεν νομίζω ότι μπαίνει κάποιο θέμα.
Συντάκτης: Βίκυ Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου