Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Πληρωμή οφειλόμενων αναπαύσεων - υπερωριών,πως θα πραγματοποιηθεί

Όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα,εγκρίθηκε η πληρωμή των οφειλόμενων αναπαύσεων για το 2015 καθώς και των οφειλόμενων υπερωριών.
Η πληρωμή θα γίνει ως εξής : 
H πληρωμή των αναπαύσεων θα γίνει σε 12 δόσεις. Όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να πληρωθούν αναπαύσεις θα πρέπει να το δηλώσουν εντός των 5 επόμενων ημερών.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της έλλειψης προσωπικού σημειώνουμε ότι το 2015 πληρώθηκαν στο προσωπικό έλξης 9708 δεδουλευμένα ρεπό ενώ πέραν αυτών υπολείπονται 3496 ρεπό ακόμα, που θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα! Σύνολο 13000 και πλέον δεδουλευμένα ρεπό και σε αυτά δεν βάζουμε μέσα όσα οφείλονται σε προσωπικό που δεν θέλει να τα πληρωθεί

Το κόστος θα ξεπεράσει το 1 εκκατομύριο Ευρώ, ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να προσληφθούν 70 και πλέον μηχανοδηγοί!!!!

 Η πληρωμή των υπερωριών θα γίνει  σε 4 δόσεις ως εξής : 

  • Η 1η δόση θα αφορά τις υπερωρίες που οφείλονται απο 01-01-15 εως και 31-3-15
  • Η 2η δόση θα αφορά τις υπερωρίες που οφείλονται απο 1-4-15 εως και 30-6-15\
  • Η 3η δόση θα αφορά τις υπερωρίες που οφείλονται απο 1-7-15 εως και 30-9-15
  • Η 4η δόση θα αφορά τις υπερωρίες που οφείλονται απο 1-10-15 και 31-12-15

Επίσης μετά απο ενέργειες του Σωματείου μας λύθηκε ένα ακόμα αίτημα των συναδέλφων απο την Τρίπολη που καθημερινά μετακινούνται με τα αυτοκίνητα τους σε απόσταση άνω των 120 χλμ , ενώ μετά απο καιρό δόθηκε και οριστική λύση στο αίτημα συναδέλφου για μετακίνηση του σε έδρα όπου κατοικεί,αίτημα που είχε παγώσει ανεξήγητα (εδώ και 2 χρόνια περίπου) η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το Σωματείο συνεχίζει την καθημερινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους μηχανοδηγούς.
Σε αυτήν την κατέυθυνση, μετά απο 4 χρόνια περίπου θα συνεδριάσει την Πέμπτη 4 Φλεβάρη η τοπική Γραμματεία του ΜΑΙ,προκειμένου να υπάρξει μια συζήτηση για τα  τρέχοντα θέματα του μηχανοστασίου.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου