Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Χρ. Σπίρτζης: Εργαζόμαστε για την υπογραφή ΣΣΕ που θα επιλύει και το θέμα του ευθύνης

Το παρών στην σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έδωσε αντιπροσωπεία της ΠΟΣ (Προεδρείο) και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας μαζί με τον εκπρόσωπο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνάδελφο Ζαβογιάννη αλλά και τον εκπρόσωπο στον ΟΣΕ Θανάση Λεβέντη. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, 
προτάθηκε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων να συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Σγουρίδη για να του παραθέσει τις απόψεις τους.

Ωστόσο οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν να συναντηθούν με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Υπουργείο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και σε αυτήν απο την πλευρά της ΠΟΣ συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.
Σε αυτήν ο Υπουργός τόνισε πως για το θέμα της ΣΣΕ το Υπουργείο επεξεργάζεται την επίλυση του θέματος του επιδόματος ευθύνης στην κατεύθυνση που να εντάσονται σε αυτό όσοι εργάζονται σε εξειδικευμένες θέσεις.
Για το  θέμα της ιδιωτικοποίησης απάντησε πως είναι πλέον θέμα ΤΑΙΠΕΔ και στον διάλογο με τον Πρόεδρο της ΠΟΣ δεσμεύτηκε πως θα φροντίσει για την πραγματοποίηση συνάντησης τις επόμενες μέρες όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι και του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα.

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός είχε δεσμευτεί στο Σωματείο μας για την επίλυση του θέματος του ευθύνης, αναγνωρίζοντας πως οι ιδιαιτερότητες θα πρέπει να αναγνωρίζονται στους επαγγελματικούς χώρους.
Περιμένουμε την υλοποίηση των όσων είπε ο Υπουργός τόσο για την ΣΣΕ, όσο και για τις προσλήψεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου