Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τριήμερο Εθνικό Πένθος: Χάνουμε την Έλλη απο τον ΗΣΑΠ

To στέκι της έλξης καλεί τους συναδέλφους στις συγκοινωνίες να υψώσουν μαύρες σημαίες και τις υπόλοιπες να κυματίζουν μεσίστια για 3 μέρες.

Πένθος στις συγκοινωνίες καθώς η γνωστή πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλλη Παπαγγέλη (Υπ.Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής με το συνδυασμό του κ. Κουμουτσάκου) ενημέρωσε ότι δεν 
θα ξαναχρησιμοποιήσει τον ΗΣΑΠ επειδή " Μετά την ανακοίνωση του ΗΣΑΠ με την οποία ζητάει από την εταιρεία security την απομάκρυνση του υπαλλήλου, που έκανε απλά το καθήκον του για την ασφάλειά μας (να ελέγξει δηλαδή έναν ύποπτο λαθρομετανάστη), δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω τον ΗΣΑΠ για τις μετακινήσεις μου, καθώς πρόκειται για ένα επικίνδυνο και μη ασφαλές μέσο. "


Δεν είναι ότι η εν λόγω συμπολίτης έβγαλε αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο επιβάτης που δέχτηκε την ρατσιστική επίθεση ήταν ύποπτος(γιατί άραγε) και λαθρομετανάστης (που το ξέρει).
Δεν είναι ότι η  έχει άποψη για τα πάντα.(Από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου μέχρι τους «λαθρομετανάστες» έχει πάντα κάτι να πει, και είναι συνήθως ανιστόρητο ή/και ρατσιστικό. ) 

Είναι ότι  με απόψεις σαν αυτές της εν λόγω "μπλέ ελπίδας" χιλιάδες συναδέλφων μετατάχθηκαν και απομακρύνθηκαν απο εξειδικευμένες υπηρεσίες για να τους αντικαταστήσουν εργαζόμενοι σε εταιρείες security (κάτω απο ιδιαίτερα επαχθείς όρους εργασίας) χωρίς καμία εκπαίδευση. Και σήμερα η πολιτεία να σκέφτεται (εντελώς λανθασμένα) να βάλει αστυνομικούς στις αποβάθρες. 

Η ομορφιά ενός ανθρώπου σημειώνει ο Άρης Δημοκίδης στο lifo.gr, δεν έχει σχέση με την εξωτερική του εμφάνιση.  Είτε «όμορφος» είτε «άσχημος», αν δεν έχει ανθρωπιά και κατανόηση, δεν αξίζει μία.    Προσωπικά- γράφει-, όταν παίρνω τον Ηλεκτρικό νιώθω πολύ πιο ασφαλής αν δίπλα μου καθόταν ο εν λόγω μετανάστης παρά οι εν λόγω κυρίες... 

Και εμείς συμφωνούμε μαζί του.
Αλλά για χάρη της Έλλης, προτείνουμε να κηρύξουμε οι εργαζόμενοι τριήμερο πένθος στις συγκοινωνίες.
Άλλωστε κάθε μέρα την βλέπαμε στον ΗΣΑΠ, να τρέχει να προλάβει τα τρένα...

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

το περιστατικό 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου