Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Συντάξιμη η προσωπική διαφορά.Τι συμβαίνει με το επίδομα ευθύνης,νεότερη ενημέρωση για το ενιαίο μισθολόγιο

Το στέκι της έλξης έψαξε το θέμα με το αν η προσωπική διαφορά είναι και συντάξιμη αποδοχή.
Αυτό που μάθαμε είναι ότι
Η προσωπική διαφορά θεωρείται τακτική αποδοχή (Τουλάχιστο απο τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ)και άρα είναι συντάξιμη  ΚΑΙ για τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.(στο ΙΚΑ όλες οι αποδοχές θεωρούνται συντάξιμες.)
Αντίθετα το επίδομα ευθύνης μέχρι στιγμής, για να υπολογίζεται εξ ολοκλήρου στην σύνταξη θα πρέπει να λαμβάνεται είτε συνεχώς για τον τελευταίο χρόνο πριν την συνταξιοδότηση είτε τα 3 χρόνια στα τελευταία 5 χρόνια.Το επίδομα ευθύνης είναι πλέον στα 290 Ευρώ στον τμηματάρχη και 350 Ευρώ στον Προιστάμμενο Υπηρεσίας.
Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε μέχρι στιγμής .
Σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο , πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι ανήκουν στην κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μέχρι σήμερα ήταν ενταγμένοι στην Μέση Εκπαίδευση,καθώς θα δουν τους βασικούς τους μισθούς να εντάσσονται στα κλιμάκια της υποχρεωτικής με βάση την προϋπηρεσία τους. Η διαφορά θα τους χορηγηθεί ως προσωπική διαφορά.

Η εικόνα που έχουμε (αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά σίγουρα όμοια θα είναι και στις υπόλοιπες εταιρείες)είναι ότι όσοι έχουν μέχρι 27-30 χρόνια προϋπηρεσία στην Μέση Εκπαίδευση θα δούν αυξήσεις απο 5 εως και 100 Ευρώ στον βασικό τους μισθό (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας).
Όσοι είναι πτυχιούχοι θα δούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους, αυξήσεις μέχρι και 89 Ευρώ στους βασικούς μισθούς. 
Οι αυξήσεις όπως έχουμε ήδη γράψει θα δοθούν όμως σε 4 ετήσιες δόσεις.
Απο την ένταξη δεν χάνονται τακτικές αποδοχές,αφού όπου υπάρχουν μειώσεις θα υπάρξει προσωπική διαφορά. 
Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε σε όσους βρίσκονται στα τελικά κλιμάκια (πάνω απο 30 χρόνια προϋπηρεσία),όπου στην πλειοψηφία τους   θα δούν μειώσεις στον βασικό απο 9 μέχρι και 42 Ευρώ και αντίστοιχα θα τους χορηγηθεί προσωπική διαφορά.
Όσον αφορά την αποζημίωση για τις νυχτερινές ώρες εκεί όπως έχουμε γράψει υπάρχει μείωση εως και 10% περίπου ενώ για τις υπερωρίες η διαφορά είναι ελάχιστη (στα όρια του 1-2% και αν).
Στις αργίες δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι το στέκι της έλξης ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ για το ενιαίο μισθολόγιο,όπως κατ επανάληψη έχουμε γράψει.
Πάγια άποψη μας είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Επειδή βλέπουμε πολλούς συναδέλφους να αγωνιούν και να θέλουν να μας βγάλουν ως δήθεν υπερασπιστές του ενιαίου επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι η ενημέρωση είναι άλλο πράγμα και άλλο το πως την αντιλαμβάνονται κάποιοι.
Ωστόσο αυτά που ακούγαμε για τρομερές μειώσεις κτλπ, όπως αντιλαμβάνονται όλοι οι συνάδελφοι ΔΕΝ ισχύουν. 
Μειώσεις στις τακτικές αποδοχές ΔΕΝ υπάρχουν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου