Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Στ. Πιτσιόρλας: Τέσσερις οι δυνητικοί ενδιαφερόμενοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τέσσερις "μνηστήρες" αναμένεται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, στο Reuters.

Όπως σημείωσε, η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων (Ferrovie Italiane) έχει ήδη
εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον και το ίδιο αναμένεται να πράξουν τρεις ακόμη επενδυτές.


Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι, σύντομα, θα υποβάλλουν πρόταση, τόσο οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), όσο και η ΓΕΚ Τέρνα. Όπως διευκρίνισε, «η πρόταση ενδεχομένως να γίνει, είτε μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, είτε ανεξάρτητα» (στο προηγούμενο άγονο διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετείχαν στο ίδιο σχήμα). 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει και η κινεζική Cosco, η οποία απέκτησε προσφάτως το 67% του ΟΛΠ. 

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρώνεται στις 15 Απριλίου και οι δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου.

Παράλληλα, για την ΕΕΣΣΤΥ δήλωσε ότι, τόσο η Alstom, όσο και η Siemens εμφανίζονται "ενεργές" στο διαγωνισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου