Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οι σταθμάρχες απορίπτουν το άρθρο για την αυξημένη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης

Μετά το Σωματείο μας και το Σωματείο των σταθμαρχών απορρίπτει το άρθρο για την χορήγηση αυξημένης αποζημίωσης καθώς η ΠΕΣΟΣΕ τονίζει ότι δεν δέχονται ούτε πρόκειται να αποδεχτούν την λογική της ιδιωτικοποίησης. Διαβάζουμε την επιστολή της ΠΕΣΟΣΕ : 
Σας πληροφορούμε ότι επί των προσυμφωνηθέντων για την ΣΣΕ που
προτίθεται να υπογράψετε έχουμε να προβούμε στις αποφάσεις που πήραμε στο ΔΣ της ΠΕΣΟΣΕ στις 14/4/2016.
Πρώτον  Η ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2
Εμείς, ως ΠΕΣΟΣΕ, δεν δεχόμεθα ούτε μπορούμε να αποδεχθούμε την λογική της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. Η αντίληψη μας είναι πως η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κάθε μορφής δεν μπορεί να προσφέρει, όπως η εμπειρία αποδεικνύει, ούτε στην εθνική οικονομία ούτε στο κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε η φιλοσοφία μας είναι αντίθετη και μάλιστα η λογική των ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αντίκεινται στις αρχές και τις αξίες του προεδρείου της ΠΕΣΟΣΕ. Επιπλέον δεν υπάρχει  λόγος  να μιλάμε για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ γιατί είμαστε κάθετα αντίθετοι και θα μας βρουν απέναντι. Κατά την άποψη μας μόνο οι κομματικοί συνδικαλιστές εγκάθετοι μιλούν για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 

Δεύτερον ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3

Θεωρούμε ότι σε αυτό ‹Εργαζόμενοι………, προτείνουμε……..› η λέξη ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ δεν χρειάζεται. 

Τρίτον ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 5

Στο τέλος πρέπει να συμπληρωθεί και το εξής: επειδή θεωρούμε ότι οι σταθμάρχες συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην διενέργεια των ελιγμών είτε με την παραδοσιακή είτε με την σύγχρονη μορφή είναι απαραίτητο να προστεθούν και οι Σταθμάρχες που είναι απαιτητό. 

Και Τέταρτον ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 8

Να προστεθεί πέμπτον για την γυναίκες λόγω ιδιαιτερότητας στην βιολογική εξέλιξη επιπλέον 6 ημερών άδεια.
Θεωρούμε ότι αυτές οι παρατηρήσεις θα συμπληρωθούν άμεσα στην ΣΣΕ που προτίθεστε να υπογράψετε.  

                      
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΟΣΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                               ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου