Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΡΙ.Κ.ΣΙ για τις εκλογές στον Λαρισαικό

Λάβαμε απο τον συνάδελφο Τερζόγλου Παναγιώτη και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση της ΡΙ.Κ.ΣΙ.
"Είμαστε καινούριοι. Όμως πολύ γνωστοί στους χώρους δουλειάς μας για τη δράση μας και για τη σκέψη μας. 
Είμαστε παλιοί. Όμως πολύ ανοιχτοί σε μια
νέα φιλοσοφία και λογική για το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου Λαρισαϊκός. Όμως ο αριθμός και ο τρόπος των σωματείων στο σιδηρόδρομο δε μας αρέσει. Θέλουμε να αλλάξουν όλα. Τα ίδια και τα ίδια τόσων χρόνων, τα έκρινε η ιστορία και μάλιστα εκ του αποτελέσματος που το ζούμε σήμερα με την οικονομική κατάσταση και το αναπνέουμε με τη βρωμιά του συστήματος, την καταστολή, τον εκφασισμό. Δε χωράμε στα ίδια. Γιατί να μην τ’ αλλάξουμε; 


Είμαστε υποψήφιοι σε εκλογές. Όμως δεν μας αρέσουν αυτού του τύπου οι εκλογές. Δεν μας αρέσουν οι πονηροί πολιτευτές. Μας αρέσει ο κόσμος: να μιλάει, να συμμετέχει, να αποφασίζει, να συμφωνεί, να διαφωνεί, να είναι ζωντανός μέσα σε ζωντανές διαδικασίες. Άμεσα. Χωρίς εκπροσώπους παντού. Δε μας αρέσει μια Ομοσπονδία αντίγραφο του κοινοβουλίου. Μας αρέσει ένα Συνδικάτο ζωηρό, ευέλικτο, μέσα στην κοινωνία. 

Είμαστε περίεργοι, λένε… Είμαστε, απαντάμε. 

Χωνόμαστε εκεί που δε μας σπέρνουν, λένε…. Χωνόμαστε, απαντάμε. Μας βρίσκεις στις κινητοποιήσεις, σε πρωτοβουλίες, στην πολιτική, στον πολιτισμό, για μας όλα είναι ένα σύνολο ενιαίο. Δε συμφωνούμε πάντα μεταξύ μας. Αλλά πάντα βρίσκουμε το κοινό σημείο. Γιατί είμαστε ειλικρινείς. 

Ριζοσπαστική Κίνηση Σιδηροδρομικών. Γράφεται ΡΙ.Κ.ΣΙ. Διαβάζεται ΡΗΞΗ. 

Είμαστε η ανορθογραφία του συστήματος, λένε. Κι εμάς μας αρέσουν αυτού του τύπου οι ανορθογραφίες. Θέλουμε να μεγαλώσει αυτή η παρέα. Και θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί στο Λαρισαϊκό και στην Ομοσπονδία. Όχι γιατί είμαστε οι καλύτεροι. Αλλά γιατί είμαστε διαφορετικοί. "

Καλούμε όσους αισθάνονται και σκέπτονται όπως εμείς, να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια μας.

ΡΙ.Κ.ΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου