Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Στάσεις εργασίας εξήγγειλε η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προσωπικό κίνησης)

Δημοσιεύουμε το εξώδικο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις στάσεις εργασίας που προκηρύχτηκαν για την επόμενη Τρίτη,Τετάρτη,Πέμπτη.Διαβάζουμε:Η αδιαφορία και η απαξίωση που έχετε επιδείξει τα τελευταία έτη για την κατάσταση και την λειτουργία του σιδηροδρόμου, έχει οδηγήσει σε
οριακές καταστάσεις, με ύψιστο διακύβευμα την ασφάλεια του προσωπικού και του επιβατικού κοινού. 
Ειδικότερα στα τμήματα Κιάτο - Αεροδρόμιο και Πειραιάς - Χαλκίδα, όπου είναι συνεχής η επιβίβαση και παραμονή στους συρμούς μεγάλου αριθμού ατόμων, με ιδιαίτερα παραβατική συμπεριφορά, τα προβλήματα είναι ακόμη περισσότερο έντονα. Τα άτομα αυτά -πέραν του ότι προκαλούν έντονο αίσθημα ανασφάλειας στο επιβατικό κοινό - δημιουργούν πολύ συχνά επεισόδια βιαιοπραγίας ή επιθετικής συμπεριφοράς τόσον μεταξύ τους όσον και σε βάρος του προσωπικού, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα απρόκλητης επίθεσης με σημαντικές σωματικές βλάβες. Το πρόβλημα εντάθηκε με την αθρόα εισροή προσφύγων, οι οποίοι επιβιβάζονται, χωρίς να είναι εφοδιασμένοι επί το πλείστον με τίτλους μεταφοράς, αρνούνται να αποβιβασθούν, δημιουργούν μικροεπεισόδια, ενώ, ορισμένες φορές η προνομιακή μεταχείριση που φαίνεται να απολαμβάνουν άνωθεν, προκαλεί την αγανάκτηση των λοιπών επιβατών, οι οποίοι μετακινούνται νόμιμα και είναι οι μοναδικοί που στηρίζουν οικονομικά την εταιρεία. 
Στα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί η μόνιμη επωδός για την τραγική κατάσταση και την απαξίωση του τροχαίου υλικού, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του. Υπερθερμάνσεις, ακινητοποιήσεις και εφεδρείες συρμών αποτελούν ζητήματα της ημερησίας διάταξης, ενώ αναγκαστικά χρησιμοποιούνται συχνά παλαιοί συρμοί, όπου το χειροκίνητο άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών είναι απαραίτητο, χωρίς κλιματισμό, ρυπαροί και δύσοσμοι, κινούνται καθημερινά στις ράγες. Αποτέλεσμα  των ανωτέρω είναι το γεγονός  ότι λόγω μη σωστής συντήρησης των ελκόμενων οχημάτων,  οι αμαξοστοιχίες συμβαίνει να κινούνται πολλές φορές  με ανοικτές θύρες και έχοντας αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες,  με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Μάλιστα, ένας (ευλόγως) έξαλλος επιβάτης, απείλησε, ότι θα ακολουθήσει την δικαστική οδό εναντίον του προσωπικού και της εταιρείας, γεγονός που μας διασύρει και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις σε βάρος μας.
Επειδή η αγανάκτησή μας έχει περάσει πλέον το όριο του ανεκτού.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να φοβούμεθα να εργασθούμε.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
Επειδή οι συνθήκες της εργασίας μας δεν μας παρέχουν πλέον καμία ασφάλεια. 
Επειδή σας είχαμε ειδοποιήσει και επιστήσει εγκαίρως την προσοχή με παλαιότερες εξώδικες διαμαρτυρίες και δηλώσεις μας, οι οποίες σας επιδόθηκε νόμιμα. 
Επειδή ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα.
Επειδή όλα τα ανωτέρω πρέπει να τεθούν σε γνώση του αρμοδίου Εισαγγελέα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την παντελή αδιαφορία και αδράνειά σας, 
Προβαίνουμε σε προειδοποιητικές τρίωρες στάση εργασίας του συνόλου του προσωπικού μας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 27, 28 και 29 Απριλίου 2016 και ώρες 05:00 έως 08:00, 13:00 έως 16:00 και 21:00 έως 24:00.
Τονίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι κλιμακούμενες και της προειδοποιητικής στάσης θα ακολουθήσουν άλλες, αφορώσες στο σύνολο του προσωπικού, και θα εξαρτηθούν από την εύλογη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας  

ΠΑΝ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου