Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ για τις εκλογές στον ΣΣΒΕ

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
    Οι εκλογές του Σ.Σ.Β.Ε πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία , τον κόσμο της εργασίας και του σιδηροδρόμου.
    Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΣΒΕ και το Συνδικαλιστικό Κίνημα καλείται να
αναδιοργανώσει τη στρατηγική και τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις, να αναδιαμορφώσει το περιεχόμενο των δράσεων και των παρεμβάσεών του.
     Η κρισιμότητα των καιρών αλλά και των  αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν , προσδίδει ένα χαρακτήρα τομής για την θέση , τον ρόλο αλλά και την δυναμική των συνδικάτων.
     Έπειτα από 6 χρόνια επιβολής πολιτικών αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στην κατεύθυνση των Μνημονίων δανεισμού, η επιστροφή της χώρας μας στην μακροοικονομική και κοινωνική κανονικότητα μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιη. Οι εργαζόμενοι και τα κεκτημένα δικαιώματά τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των ακολουθούμενων πολιτικών. Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος όλων των κυβερνήσεων εξαντλήθηκε στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
    Όλη αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η ΔΑΚΕ έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει σκληρές μάχες.
    Όσο καταρρέουν οι κάθε λογής αυταπάτες , όσο αποκαλύπτονται παρασκηνιακές ραδιουργίες και ανίερες συμμαχίες ,τόσο ο αγώνας μας θα δικαιώνεται, τόσο η στάση και η δράση μας θα καταξιώνεται πρωτίστως στην συνείδηση των εργαζομένων.  
    Επενδύσαμε στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Καταθέσαμε με υπευθυνότητα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.
    Εκφραστήκαμε μέσα από τα όργανα και τις διαδικασίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος, σφυρηλατώντας την Ενότητα στο εσωτερικό της ΠΟΣ, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της.
    Στηρίξαμε ή αναλάβαμε πρωτοβουλίες τόσο σε θεσμικό , όσο και κινηματικό επίπεδο.
    Ήμασταν και στους δρόμους των αγώνων και στο τραπέζι του διαλόγου, δεν κρυφτήκαμε στα γραφεία μας, δε στελεχώσαμε ύποπτα κονκλάβια.
    Παράλληλα εκφράσαμε τις διαφωνίες μας και διεκδικήσαμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στα Συνδικάτα.
    Η φωνή μας παρέμεινε σταθερή, δεν αυξομειώθηκε ανάλογα με την εκάστοτε κυβερνητική εναλλαγή.
    Υπηρετήσαμε τον ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό λόγο, δεν μπήκαμε και ούτε πρόκειται να μπούμε σε λογικές «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».
    Ο μόνος λογαριασμός που μας νοιάζει είναι αυτός που πληρώνουν τα εργατικά νοικοκυριά της χώρας μας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία μας.Αυτός ο λογαριασμός που γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτος.
    Παραμείναμε , ως οφείλαμε, διεκδικητές της  εργασιακής δικαιοσύνης της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής.
    Επιδιώξαμε πλατιές κοινωνικές συμμαχίες και όχι σιωπηρές συμφωνίες.
    Είμαστε εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας, και όχι εντολοδόχοι δελφίνων ή βαρόνων.
    Οι εργαζόμενοι είναι για εμάς το διακύβευμα, όσο κάποιοι επιδιώκουν την εξόντωσή τους, θα μας βρίσκουν μπροστά τους από όπου κι αν προέρχονται.
    Άλλωστε οι εργαζόμενοι μας εκλέγουν για να υπηρετούμε τους ίδιους και τα δικαιώματά τους, τα οποία καταπατήθηκαν με αγώνες και δυστυχώς χάθηκαν τα τελευταία χρόνια σε μερικές νύχτες.
    Ως εργαζόμενοι έχουμε τις ίδιες αγωνίες , τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, το ίδιο αβέβαιο παρόν και μέλλον…
    Οφείλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε σθεναρά στις πολιτικές και στου πολιτικούς που ΤΑΧΑ σώζουν την πατρίδα μας.
    Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανείς, δεν περισσεύει κανείς!!!
    Απέναντι στο «διαίρει και βασίλευε», προτάσσουμε το «η ισχύς εν τη ενώσει»…
    Ο εχθρός είναι απέναντι και όχι εντός… Όσοι δημιουργούν ή φαντάζονται εχθρούς εντός του κινήματος είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του συστήματος!!! Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Αγωνιζόμαστε για
Ενιαίο Σιδηρόδρομο
Δημόσιες συγκοινωνίες
Ενιαία έκφραση στα συνδικάτα
                                       
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Στις ιδιωτικοποιήσεις ΕΕΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Δ.Α.Κ.Ε
ΙΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου