Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Κοινωνικού μετώπου Σταθμαρχών

Συνάδελφοι του Προεδρείου της ΠΕΣΟΣΕ και μέλη της ΔΑΣΣ

Ο κομματικός παροξυσμός σας υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι χέρι με την εργοδοσία , αποτελεί μεγίστη προσβολή για τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος των σιδηροδρομικών.
Το να διαλαλείτε τις καλές σχέσεις σας με τα κυβερνητικά , κομματικά και υπηρεσιακά όργανα , ευελπιστώντας πως θα χειραγωγήστε  τους συναδέλφους ,  είναι αν όχι αναχρονιστικό , τουλάχιστον προσβλητικό για την νοημοσύνη των σιδηροδρομικών.
Αν μετά από τόσους αγώνες που έδωσαν οι σιδηροδρομικοί , μπορείτε απροκάλυπτα να στέκεστε μπροστά τους και να ζητάτε στήριξη για τις εκλογές άλλων σωματείων , ως φρούραρχοι και χωροφύλακες του κομματικού κράτους που στήνετε , έχετε αυταπάτες. 
Ο εναγκαλισμός σας με την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  , με τις εκπεφρασμένες θέσεις που υπηρετεί για τον σιδηρόδρομο και την κοινωνία , δεν αποτελεί  καμία έκπληξη  για εμάς.

Από  άλλους μπορείτε και κρύβεστε.
Προφανώς πιστεύετε πως φωτογραφούμενοι φορώντας την στολή παραλλαγής της εργοδοσίας , θα αποκτήστε κύρος και εξουσία για να προστρέξουν οι εργαζόμενοι στα «πόδια και στην ποδιά σας».
Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην αγχόνη , αντί να ρίχνετε γέφυρες να ενώστε το εργατικό κίνημα , αναρριχάστε στα κομματικά κάγκελα που ορθώσατε  για να ικανοποιήστε τις κομματικές σας επιδιώξεις.
Εδώ αρκετό καιρό , εν όψει εκλογών στα σωματεία ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ και ΣΒΒΕ , ανεβαίνοντας στο άρμα του κομματικού συνδικαλιστή και περιφέροντας το ιδεολογικό πτώμα της κομματοκρατίας  , βάλατε κόφτη σε κάθε συνδικαλιστική δράση κατά της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής.

Φτάσατε στο σημείο ,  σέρνοντας τα μέλη του ΔΣ κατά πως ταιριάζει στις ανάγκες σας ,  να ορίσετε την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΕΣΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου ως δικαιολογία στην στήριξη του κομματικού σας αγώνα.
Μα   δεν φτάνει αυτό ! Απεγνωσμένα πανικόβλητοι , καθώς «η πτώσις θα είναι βεβαία» , μαζί με την εργοδοσία , την οποία  εκθέτετε ,     τοιχοκολλάτε ως σύγχρονοι  αφισοκολλητές , το νέο σχέδιο για τον σιδηρόδρομο μήπως  και αυξήστε τις παραταξιακές σας δυνάμεις.

Αλήθεια τις κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον σιδηρόδρομο τις ξεστομίζετε στους συνάδελφους ή τις έχετε στραγγαλίσει όπως πνίξατε τα ηχηρά σας συνθήματα ;
Άραγε η στήριξη των κυβερνητικών θέσεων και ο εναγκαλισμός σας με το μακρύ χέρι της εργοδοσίας αποτελεί ελεύθερη επιλογή ή απαίτηση της Κουμουνδούρου ως αντιστάθμισμα της προσφοράς της;
Για αυτή την Ανατροπή του κατεστημένου μιλούσατε τόσα χρόνια;

Για αυτή  την αποκομματικοποίηση και ανεξαρτητοποίηση  του συνδικαλιστικού κινήματος μιλούσατε ;
Για τις ιδέες της μεγάλης βέβηλης Συριζαίας αριστεράς που θα ξεπουλήσει σιδηρόδρομο , υποδομές και εργαζόμενους μαζί , δεν γνωρίζετε;
Τις εκπεφρασμένες θέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ (Τσίπρα - Καμμένου) τις ξεχάσατε;
Για τον  N.4387 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας − Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού − συνταξιοδοτικού συστήματος»  που έπεσε σαν ταφόπλακα στους εργαζόμενους δεν ακούσατε ;

Εξαντληθήκαν όμως και μάλλον  γρήγορα οι    αριστερές ευαισθησίες  και  τα   συνθήματα  σας , εξαιτίας της φθηνής προπαγάνδα σας.  
         Παράλληλα   με τον κομματικό σας αγώνα , είστε παγίως  αφοσιωμένοι στην  καλύτερη   οργάνωση  και  συγκρότηση  κομματικού στρατού  για την επίθεση κατά των  μελών της  ΠΑΣΚ.
Με  αυτό  αντρωθήκατε πολιτικά ,  αλλά τώρα   φαίνεται πως   οι προφορικοί   και  υπογεγραμμένοι  όρκοι   εναντίωσης και   η εξάχρονη προπαγάνδα  σας ξεφτίζουν.


Όπως ξεφτίζει και το σύνθημα των κομματικών σας δασκάλων: Φταίει η ΠΑΣΚ για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου