Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για το πολυνομοσχέδιο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά την ασφαλιστική απορρύθμιση , πειθαρχώντας στις εντολές των δανειστών και συνεχίζοντας το έργο των
προηγουμένων κυβερνήσεων  καταθέτει μέσα στο Σαββατοκύριακο νέο πολυνομοσχέδιο σκούπα 7.000 χιλιάδων περίπου σελίδων . 
   Εκτός της  φοροκαταιγίδας που έρχεται   και ο ΟΣΕ μπαίνει στο κάδρο των ιδιωτικοποιήσεων,  μιας και εντάσσεται στην εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών  και Περιουσίας .Ο διαχειριστής υποδομής που εγγυάται σήμερα την ασφάλεια και ασκεί έλεγχο γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας .Η κυβέρνηση δυστυχώς βαδίζει στα χνάρια του αποτυχημένου Βρετανικού μοντέλου κατά απαίτηση και εντολή των δανειστών. Ακόμη καταργείται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της ΕΕΣΣΤΥ σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης και μαζί του οι αυταπάτες .Η διασφάλιση του προσωπικού ως τελευταία γραμμή άμυνας μιας αριστερής ιδεολογίας τίθεται υπό αίρεση. 
   Επίσης στον ίδιο δρόμο ακολουθούν οι περισσότερες συγκοινωνίες , αδιαφορώντας για το κοινωνικό ρόλο που έχουν .
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών είναι σταθερά εναντίον όλων των αντιλαϊκών μέτρων , ενάντια στον εκβιασμό των δανειστών .
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών είναι σταθερά εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ - ΟΣΕ και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας .
Καλούμε την ομοσπονδία και τα σωματεία να λάβουν αποφάσεις με στόχο την κλιμάκωση των  αγώνων το επόμενο διάστημα .
Οφείλουμε όλοι να στρατευτούμε  μακριά από περιχαρακώσεις , μακριά από μικροπαραταξιακά οφέλη , μακριά από πολιτικούς τακτικισμούς έχοντας το βλέμμα  στραμμένο στο σιδηρόδρομο που τόσο αγαπάμε . 
Μπορούμε αρκεί να το πιστέψουμε  
 Καλούμε  τους σιδηροδρομικούς την Κυριακή 22/05 στην πλατεία Συντάγματος ( στην αφετηρία του Τραμ ) και ώρα 17.00 .

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου