Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Σοκ απο την κατάσταση του τροχαίου υλικού!

Το στέκι της έλξης έχει στην κατοχή του την υπηρεσιακή επιστολή της  Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΕΕΣΣΤΥ για την κατάσταση του τροχαίου υλικού.
   Θεωρούμε ότι τα υπηρεσιακά  στοιχεία της επιστολής δεν χρειάζονται σχολιασμό. Μπορεί  ανεπηρέαστα  διαβάζοντας τα, να κατανοήσει ο κάθε εργαζόμενος την σημερινή θέση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου λόγω της 
κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει  το τροχαίο υλικό.

 Μετά την ανάρτηση μας οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ευθύνες πολιτικές πρώτιστα αφού η διαιώνιση της υπόθεσης της ιδιωτικοποίησης των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει επιφέρει τα σημερινά -τραγικά - αποτελέσματα. 
Η έλλειψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για τον σιδηρόδρομο που πλέον απαξιώνεται καθημερινά και η εμμονή του ΤΑΙΠΕΔ που δεν επιτρέπει τις απαιτούμενες αλλαγές τόσο σε Διοικητικό επίπεδο  και άρα σε επίπεδο χάραξης πολιτικής στην ΕΕΣΣΤΥ επειδή θα ...χαλάσει η σούπα της ιδιωτικοποίησης έχουν φέρει τα πράγματα σε ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου.
Οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν του ΤΑΙΠΕΔ ας δουν  το χάλι στο οποίο έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καθώς αποτελούν και τον ...μέτοχο των εταιρειών, και ας  αντιληφθούν ότι οι συγκοινωνίες και ο σιδηρόδρομος προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Δεν είναι φυσικά άμοιρη ευθυνών η Ελληνική Κυβέρνηση. Γνωρίζει και ανέχεται την κατάσταση και δεν σέβεται τον Έλληνα πολίτη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του.
Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το σημείο μηδέν.
Στον  πίνακα που συνοδεύει την επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δημοσιεύουμε με κόκκινο επισημαίνονται οι ακινησίες συρμών και οι καταργήσεις δρομολογίων και με ροζ οι σοβαρές καθυστερήσεις(πέραν της μίας ώρας) και αυτά αφορούν το διάστημα ΜΟΝΟ μεταξύ 1ης Μαίου - 20ης Ιουνίου.
Όσον αφορά τα συμβάντα λόγω της κατάστασης του τροχαίου υλικού (καθυστερήσεις μέχρι 1 ώρα )φτάνουν τον εξωπραγματικό αριθμό των 80 για τις τελευταίες 40 μέρες και ΜΟΝΟ για τον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη!
Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την διαθεσιμότητα του τροχαίου υλικού που επισυνάπτεται στην επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Φαίνεται η συνεχώς μειούμενη διαθεσιμότητα που καταδεικνύει το πρόβλημα.
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



1 σχόλιο:

  1. Μην πειράζετε τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Εργάζεται αόκνως για την καταστροφή, η οποία θα χρεωθεί φυσικά στη σημερινή Κυβέρνηση. Ακολουθεί τις οδηγίες της γνωστής Φιλιππινέζας της Αγίας Οικογένειας, για ολοκλήρωση της πολιτικής τους. Απολαμβάνει υψηλής Ευρωπαϊκής προστασίας. Η διατήρησή του είναι προαπαιτούμενο για τις δόσεις. Γιώργο, εσύ τουλάχιστον δροσίζεσαι στον ψυκτικό θάλαμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή