Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Γιατί η ΠΕΠΕ δεν είχε εκπροσώπηση στην σημερινή συνεδρίαση του ΓΚΚ - Ποιος αναλαμβάνει

Όπως ενημερωθήκαμε στην σημερινή συνεδρίαση για την αναμόρφωση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας το Σωματείο δεν είχε εκπροσώπηση , παρά το ότι τοποθέτηση εκπροσώπου επετεύχθη μετά απο ενέργειες του Προεδρείου που εκλέχτηκε τον Μάη του 2015. Αυτό έγινε γιατί
υπήρξε διαφωνία απο τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης,που όμως δεν πρότειναν ΤΙΠΟΤΑ!
Αναλυτικότερα, μετά την περυσινή επιτυχία του Σωματείου μας (Μάης 2015) να τοποθετηθεί εκπρόσωπος μας στην επιτροπή για τον υπο διαμόρφωση Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας, το Σωματείο μας ομόφωνα τοποθέτησε τον συνάδελφο Σκορδιαλό Μιχάλη, ο οποίος όμως συγχωρέθηκε ξαφνικά τον περασμένο χειμώνα.
Πριν 15 μέρες το Σωματείο ειδοποιήθηκε για το ότι η επιτροπή θα ξεκινούσε ξανά τις εργασίες της για τον Κανονισμό και κλήθηκε να ορίσει τον αντικαταστάτη του Μιχάλη.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου πρότεινε αρχικά συνάδελφο που απέρριψαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης, ενώ η ΔΑΚΕ μέσω του Τουρλή πρότεινε συνάδελφο που αρνήθηκε να αναλάβει για προσωπικούς λόγους (απόλυτα κατανοητό) μετά απο επικοινωνία του Προέδρου του Σωματείου μας μαζί του. (Δλδ, ο Πρόεδρος του Σωματείου, αποδέχτηκε να συζητηθεί η πρόταση της ΔΑΚΕ)
Μέχρι σήμερα το πρωί καμία άλλη πρόταση δεν είχε γίνει απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ παρά το ότι το θέμα είχε συζητηθεί επανειλημένα.
Στην πρωινή επικοινωνία του συναδέλφου Γενιδούνια με τον Τουρλή (και αφού αναζητήθηκε επίμονα επί ώρα) ο Γραμματέας του Σωματείου ζήτησε εκ νέου χρόνο για να ...σκεφτεί το θέμα, ενώ ο Συρόπουλος απέρριψε εκ νέου την πρόταση του Προέδρου επειδή .....δεν έχει καλές σχέσεις με τον μηχανοδηγό που προτεινόταν,χωρίς όμως να προτείνει κανένα.
Η Επιτροπή όμως συνεδρίασε και έτσι εκπρόσωπος μας δεν παρεβρέθη.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Την ευθύνη του Σωματείου για αυτά τα θέματα έχει ο Πρόεδρος και έτσι μετά το μπάχαλο που επεδίωξαν - και πέτυχαν- για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  Έλξης(κατά την πάγια τακτική τους εδώ και 12 μήνες) το θέμα έληξε με την παρέμβαση του και την τοποθέτηση του συναδέλφου Αθανασόπουλου Διονύση στην θέση του εκπροσώπου του Σωματείου μας στην Επιτροπή.
Ο συνάδελφος Αθανασόπουλος έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σωματείου επί τριετία, έχει οριστεί επαννειλημένα εκπρόσωπος εργαζομένων στα πειθαρχικά και έχει την απαραίτητη εμπειρία για να ανταποκριθεί στα της Επιτροπής.
Άλλωστε εκεί θα μεταφέρει την άποψη του Σωματείου.(όπως έκανε και ο συνάδελφος Σκορδιαλός).

Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την τακτική των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης.
Το να καταγγέλλεις τον Πρόεδρο του Σωματείου επειδή δεν έστειλε εκπρόσωπο, όταν επί 15 μέρες δεν προτείνεις κανέναν παρά φτάνεις στο δια ταύτα -σήμερα το μεσημέρι με ...sms (Υπάρχει το εν λόγω sms)- για να καταγγείλεις και να δημιουργήσεις εντυπώσεις είναι χυδαίο, κατακριτέο και αποκαλύπτει τον ρόλο συγκεκριμένων συνδικαλιστών. (Τουρλής - Συρόπουλος).
Τα ίδια πρόσωπα που δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει εκπρόσωπος μας στον Κανονισμό (σαν Πρόεδρος και Γ.Γ. εως τον Μάη του 2015) , κατηγορούν αυτούς που εργάστηκαν για να τοποθετηθεί μηχανοδηγός εκεί!
Και κατηγορούν ότι σήμερα δεν παρέστη εκπρόσωπος ενώ στην πραγματικότητα είχαν φροντίσει για να κάνουν τα πάντα για να μην πάει κάποιος εκεί.
Το θέμα έληξε σήμερα και η ΠΕΠΕ θα εκπροσωπείται στο εξής απο τον συνάδελφο Αθανασόπουλο Διονύση,μηχανοδηγό ΜΑΙ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου