Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ασφαλισμένος στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Πότε μπορώ να βγω σύνταξη.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον χρόνο κατά τον οποίο μπορώ να υποβάλω αίτημα συνταξιοδότησης. Παρακάτω αναφέρω στοιχεία που αφορούν τα ασφαλιστικά δεδομένα μου. Ημερομηνία γέννησης: 15/11/1957.Ημερομηνία ασφάλισης: 15/03/1984 στον ΟΣΕ. 

Σε συνεχή υπηρεσία μέχρι σήμερα στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΤΑΠ- ΟΤΕ). Το 2010 είχα 25ετία (κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος - 35ετία και 58ο έτος ηλικίας). Εχω υπηρετήσει 22 μήνες στρατιωτική θητεία. Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ (τέσσερα έτη σπουδών). Εχω δύο παιδιά.


Η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού σας δικαιώματος γίνεται με τη συμπλήρωση 35ετίας την οποία και συμπληρώνετε με εξαγορά της στρατιωτική σας θητείας, εντός του 2017. Μπορείτε έτσι να συνταξιοδοτηθείτε σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών καθώς καταλαμβάνεστε από την αύξηση των ορίων ηλικίας που επέφερε ο 4336/2015. Δεν μπορείτε να εξαγοράσετε πλασματικά έτη από τέκνα και σπουδές.

Το παράδειγμα είναι από την σελίδα του «Έθνους» ρωτάτε απαντάμε και εμείς το διαβάσαμε στα σιδηροδρομικά νέα 
Πηγή: ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν έχει ασφάλιση πριν το 1983(πιστεύω ότι δυνατότητα συντ/σης ίσως έχει συμφ. μετον πίνακα για τους πριν το 1993 μ3 37ετία κι εξαγορά πλασματικών(παιδιών. σπουδών κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το ταποτε λενε 40 και 62 γιατι ειναι μετα το 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή