Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται στα ΜΜΜ (εγκύκλιος)


Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει άμεσα να δει αν τηρούνται όσα  λέει το Υπουργείο Υγείας.Αναλυτικότερα: 
Το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε εγκύκλιο επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη την υπενθύμιση τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με σκοπό την προστασία της Ατομικής Υγείας τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων σε αυτά, και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της
Δημόσιας Υγείας. 

 Πιο συγκεκριμένα:
 – Όλοι οι χώροι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να διατηρούνται καθαροί.
 – Να τηρείται τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης όλων των εσωτερικών χώρων και επιφανειών των οχημάτων. Για την απολύμανση να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ απολυμαντικά σκευάσματα ή άλλοι αποδεκτοί τρόποι απολύμανσης (π.χ. χρήση ατμού). 
 – Σημαντικός θεωρείται επίσης ο σχολαστικός καθαρισμός και η απολύμανση των χειρολαβών και των στηριγμάτων, από όπου κρατούνται οι επιβάτες, καθώς και των διακοπτών ειδοποίησης στάσης, που δύνανται να αποτελέσουν εστίες μικροβίων. 
 – Οι επενδύσεις των καθισμάτων να διατηρούνται καθαρές και χωρίς φθορές, ώστε να αποτρέπεται το «φώλιασμα» παρασίτων, μυκήτων, βακτηρίων κ.α., τα οποία δύνανται να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Ατομική και τη Δημόσια Υγεία. 
 – Όπου χρησιμοποιείται επιπλέον ιματισμός πολλαπλών χρήσεων (π.χ. προσκέφαλο στις θέσεις των λεωφορείων, των αεροπλάνων, κ.α.), να πλένεται τακτικά για να διατηρείται πάντα καθαρός. Όταν υφίστανται φθορές να υπάρχει μέριμνα αντικατάστασης αυτών. 
 – Να διενεργείται συχνός αερισμός των οχημάτων. 
 – Όπου υπάρχουν χώροι υγιεινής (τουαλέτες), αυτές να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά. Να είναι εφοδιασμένες με χαρτί υγείας, σαπούνι για την πλύση των χεριών (προτείνεται η χρήση υγρού σαπουνιού και όχι σε στερεή μορφή) και χαρτί για το στέγνωμα των χεριών. 
– Να εφαρμόζεται πρόγραμμα τακτικού καθαρισμού και απολύμανσης (με εγκεκριμένα σκευάσματα από τον ΕΟΦ) των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
 – Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που διαθέτουν ψυγεία προς συντήρηση τροφίμων – ποτών των επιβατών για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η διαδρομή (π.χ. σε ταχύπλοα, κ.α.), να διατηρούνται καθαρά και η θερμοκρασία εντός αυτών να διατηρείται κάτω των 10Ο C.
 – Στους Σταθμούς και τα Πρακτορεία Συγκοινωνιών όλοι οι χώροι να διατηρούνται καθαροί και οι χώροι υγιεινής (τουαλέτες) να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά. Να είναι εφοδιασμένοι με χαρτί υγείας, σαπούνι για την πλύση των χεριών (προτείνεται η χρήση υγρού σαπουνιού και όχι σε στερεή μορφή) και χαρτί για το στέγνωμα των χεριών. 
 – Σε περιπτώσεις εμφάνισης εντόμων και παρασίτων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες, κουνούπια, μύγες, κοριοί, ψύλλοι, κ.α.) ή τρωκτικών, να πραγματοποιείται εντομοκτονία – μυοκτονία από εξειδικευμένο συνεργείο, με εγκεκριμένα σκευάσματα (όπως αυτά προβλέπονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
 – Σε περιπτώσεις που τα οχήματα χρησιμοποιούνται πέραν του σκοπού τους, για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών και γεγονότων, από τα οποία δύναται να επηρεαστεί δυσμενώς η Δημόσια Υγεία, απαιτείται η διενέργεια έκτακτου καθαρισμού, αερισμού και απολύμανσης αυτών, προτού δοθούν ξανά στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων τους.
 – Τέλος, υπενθυμίζουμε την απαγόρευση καπνίσματος εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

1 σχόλιο:

  1. Δείτε το χαλί στους σταθμούς πολλά wc βανδαλισμενα κλιματισμος χαλασμενος σε πολλους σταθμούς,σταθμοι χωρίς νερο απο το 2004 ή σταθμοι με νερο απο την δεξαμενη πυρασφαλειας ,χαλασμένα περισσοτερα συστηματα ενημέρωσης και ασφαλειας των επιβατων,καθαριωτιτα σχεδόν μηδέν φύλαξη το ίδιο πολλές κλοπές και γκράφιτι. Όλα αυτά συμβαίνουν από τότε που έφυγε το προσωπικό μας από τους σταθμούς και ανέλαβαν οι πράκτορες που το μόνο που τους απασχολεί είναι το κέρδος τους. Κάντε μια βόλτα στους σταθμούς η απαξίωση του προαστιακού είναι μεγάλη μάλλον περιμένουμε τους αγοραστές για να το πάρουν τσάμπα. Η διοικιση απουσιάζει απο παντου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή